Galéria
Forrás:

Hogyan tud a Télapó egyetlen éjszaka alatt annyi gyerekszobába bejutni? Tökéletes, katonás szervezéssel, a terepen dolgozó manókkal, egy óriási, szuperszonikus szánnal és egy tökéletesen működő parancsnoki bázissal. Ám hiába segít a fejlett technológia, néha becsúszik egy kis hiba. Kétmilliárd gyerek rendben megkapja az ajándékot, egyetlen kislány viszont semmit nem talál a csizmájában. A Télapó elsőszülött fia, Steve ezt elfogadhatóan kis hibának találja, ám Steve öccse, Karácsony Artúr nem tud belenyugodni.


Forrás:

Luther Kranknek tele a hócipője a karácsonnyal. Feleségével egyetértésben úgy dönt, hogy fittyet hány a szomszédság elvárásainak, meg a decembertáji közerkölcsnek, és melegebb éghajlatra utazik a szeretetünnep cirkusza elől. Már kész az utazólista, már haragosuk az egész utca, amikor a házaspár Peruban élő lánya bejelenti, hogy odahaza szeretne karácsonyozni. A Krank-házaspárnak egy napja van arra, hogy helyreállítsa a békét az utcabeli családokkal és békés karácsonyi otthont teremtsen – hóemberestül, ajándékostul, cukormázastul. 


Forrás:

A történet első részéből megtudhatjuk, hogyan lett egy Claus nevű erdészből és feleségéből Mikulás és Mikulásné. A sztori második fele már a XX. századba vezet: a Mikulás főmanója, Patch összefut egy gonosz üzletemberrel, aki egyeduralomra tör a piacon, és ki akarja túrni a Mikulást a helyéből.


Forrás:

Főhősünk még csak tíz éves, de már majdnem biztos benne, hogy a Mikulás nem létezik és a karácsony csak a szülők trükkje, amikor az éjszaka közepén hatalmas robajjal csillogó, fekete vonat áll meg közvetlenül a házuk előtt. A kalauz azt mondja, egyenest érte jöttek. Miután hitetlen hősünk habozva felszáll, a Polar Expressz pöfögve megindul: apró, pizsamás utasaival az Északi-sarkra, hogy részesei lehessenek annak az ünnepi pillanatnak, amikor a Mikulás a manók jelenlétében átadja az általa választott gyermeknek az első karácsonyi ajándékot.


Forrás:

Nagyon úgy néz ki, hogy az igazi Télapó megöregedett, s miután leesett egy háztetőről, teljesen alkalmatlanná vált a télapóskodásra. Scott, aki amúgy alaposan benne volt a balesetben, a hidegben felveszi Télapó kabátját, s ezzel mit sem sejtve aláírt egy szerződést, így mostantól fogva ő a Mikulás. Képzeljünk csak el egy kimért üzletembert, akinek hatalmas pocakja és szép fehér szakálla nő, utálja a szarvasokat, mégis kénytelen szánra szállni és szétosztani az ajándékokat! Szóval ne lepődj meg, ha idén a szokásosnál kicsit furább Télapó mászik be hozzád.


Forrás:

Az árva Buddy az Északi-sarkon nevelkedett a Mikulás főmanójának a felügyelete alatt. De egy nap neki is észre kell vennie, hogy kétméteres magasságával kilóg a manók sorából. Amikor a Mikulástól megtudja az igazságot, felkerekedik, hogy megtalálja az igazi apját, Waltert, aki New Yorkban él a családjával és mit sem sejt létezéséről. A találkozás fergetegesre sikerül, Walter ugyanis meg van győződve róla, hogy a manóruhás óriáscsecsemő, azaz Buddy csak egy karácsonyi tréfa.


Forrás:

Fred Claus, aki egész életében testvére, Nick, a Télapó árnyékában élt, ötvenezer dollárt próbál legombolni a tesóról. Télapó azonban bekeményít, és cserében arra kötelezi Fredet, hogy pár napig dolgozzon neki. Az időzítés nem a legszerencsésebb, a minisztérium ugyanis a Télapó nyakára küldi Clyde-ot, hogy a hatékonyságát vizsgálja. Csak három hiba, és a Télapó a manóival együtt ki van rúgva.


Forrás:

A legenda szerint a Holdbéli Ember azért választotta ki a Húsvéti Nyuszit, a Mikulást, a Fogtündért és a Homokembert, hogy vigyázzák a gyerekek álmait, gondoskodjanak arról, hogy biztonságban nőjenek fel. A gonosz Szuroknak, azaz a Mumusnak már elege van ebből, és abból, hogy a szülők állandóan vele riogatják a kicsiket. Ezért az álmokból rémálmokat csinál, az örömből félelmet, a fényből sötétséget. Így az őrzők veszélybe kerülnek. Ám akad segítség, a száműzetésből visszatérő Dér Jankó, az ötödik legenda. 


Forrás:

Willie minden évben áruházi Mikulásnak öltözik. A piros köpeny alatt azonban valójában egy rabló bújik meg, aki mindig karácsony estére időzíti a nagy fogását. Amikor a vásárlók hazamennek a bevásárlóközpontból, a Mikulás és bűntársa, a törpe növésű Marcus feltörik az áruház széfjét, és odébbállnak a zsákmánnyal. A Mikulás és társa ez évi akcióját azonban veszély fenyegeti az idegesítő üzletvezető, a bolti detektív, a szexis Mikulás-rajongó és az ártatlan, de szándékaiban eltökélt nyolcéves kissrác személyében.


Legjobb mikulásos filmek

Mi még mindig reménykedünk...