Galéria
Forrás:

Anyám!

Az idősödő költő és fiatal felesége egy nagy viktoriánus házban élnek vidéken. Egy nap egy idegen és felesége beköltöznek a házba, megzavarva a pár nyugodt életét...


Forrás:

Suburbicon – Tiszta udvar, rendes ház.

Ápolt gyep, udvarias szomszédok, csendes, békés kertváros – ez Suburbicon, egy amerikai középosztály számára tökéletes hely az 1950-es években. A Lodge család is boldogan él itt, nem is találhatna ideálisabb várost gyermekneveléshez. Csakhogy a békés felszín alatt kiábrándító a valóság. Gardner Lodge apaként és férjként is olyan helyzetbe kerül, ahol a jól bevált módszerek már nem alkalmazhatók. Márpedig eltökélt célja, hogy megvédi a házát, a gyermekét és mindent, amit oly gondosan épített évek óta. Akkor is, ha az emberi romlottság legmélyebb bugyraiba kell is leásnia magát érte…


Forrás:

Budapest noir

Gordon Zsigmond, a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz a ’30-as évek Budapestjén. A szálak több irányba vezetnek, és úgy tűnik, senkinek nem áll érdekében az, hogy kiderüljön az igazság.


Forrás:

Dupla szerető

Chloé, a fiatal és törékeny lány állandó hasfájástól szenved, ezért orvosa azt javasolja neki, keressen fel egy pszichológust. Úgy tűnik, a kedves és megnyerő Paul enyhíteni tud a lány panaszain, a terápia közben azonban Chloé érzelmileg is kötődni kezd a férfihez, az érzés pedig kölcsönös. A szerelmesek pár hónap múlva összeköltöznek, azonban Chloé nemsokára rájön, hogy Paul eltitkolt előle valamit, és lassan kiderül, hogy semmi sem az, aminek látszik…


Forrás:

Dzsungel

A valós eseményeken alapuló történet a civilizált életre ráunó, 22 éves Yossi útját követi, aki 1980-as évek elején két barátjával a bolíviai La Paz városába utazott egy életre szóló kaland reményében. A városban megismerkednek Karl Ruprechter osztrák utazóval, aki a dzsungel jó ismerőjének vallja magát, majd rá hagyatkozva felfedezőútra indulnak az amazóniai őserdő lenyűgöző, még felfedezetlen területeire. A fiatal kalandorok valóra vált álma azonban igazi rémálommá válik, miután újdonsült túravezetőjük váratlanul magukra hagyja őket a dzsungel mélyén. A következő három hét drámai küzdelemmel telik az életben maradásért egy ismeretlen és veszélyekkel teli helyen – ahonnan nem mindegyikük tér vissza élve. 


Forrás:

Rodin

Az alkotás a világhírű művész életét és munkásságát mutatja be. Auguste Rodin autodidakta és forradalmi szobrász volt, korának legkiemelkedőbb alakja. Számos viharos kapcsolata közül a film megemlíti Camille Claudelhez fűződő viszonyát, akivel hosszú ideig éltek boldog kapcsolatban, ám később elváltak útjaik, ami nagyon megviselte a művészt. A film Rose Beurettel való élethosszig tartó szerelmét is megidézi.


Forrás:

Fűrész: Újra játékban

Tíz év telt el a hírhedt sorozatgyilkos, John Kramer halála óta. A módszeres kegyetlenségéről elhíresült Fűrész azonban újra rettegésben tartja a város lakóit: sorra bukkannak fel a megkínzott holttestek, és minden jel arra mutat, hogy nem csupán egy “örököse”, hanem maga a szadista játékmester áll az esetek hátterében. Miközben a városi rendőrség elszánt nyomozást folytat az elkövető után, a kifinomult halálcsapdákban vergődő áldozatoknak dönteniük kell, hogy követik-e a titokzatos hang utasításait. És aki a kezében tartja a szálakat, nem ismer irgalmat: ha rosszul választanak, a büntetésük gyötrelmes halál.


Forrás:

Szörnyen boldog család 

A cím ellenére Wishbonék közel sem egy boldog család: Emma, az anya egy csőd szélén lévő könyvesboltot vezet, Frank, az apa a munkájának él, ezért mindig hullafáradtan ér haza, lányuk Fay épp kínos kamaszéveit éli, ráadásul a vizsgáin is sorra elhasal, fiúk, Max pedig túl okos, az iskolában mégis bántják. Így nem csoda, hogy a család egymás agyára megy és egyfolytában csak veszekednek.


Forrás:

Eszeveszett esküvő

Max, a nagy rutinnal bíró rendezvényszervező hiába vezényelte már le grandiózus események százait, arra még ő sincs felkészülve, ami a XVII. századi francia kastélyban és annak parkjában történik. Óriási stábjával jó előre megtervez mindent, hiszen a kastély és a park minden szegletében tökéletes ünnepi hangulatnak kell uralkodnia, a több száz vendégnek és persze a maximalista, kőgazdag vőlegénynek olyan estét kell biztosítsanak, amelyre azok életük végéig emlékezni fognak. Néhány apró baki után viszont kártyavárként kezd összedőlni az este. Max pedig csak a fejét kapkodja, hogyan tudná megakadályozni a teljes káoszt és megmenteni a nászt.


10 kihagyhatatlan film, amit a Cinema City Filmünnepen kedvezményes áron nézhetsz meg

Mozirajongó vagy? Akkor ez a te heted!