Galéria
Forrás: Az énekes-dalszerzőnél és a This Is Us sztárjánál, Mandy Moore-nál 2017-ben cöliákiát diagnosztizáltak, miután felső endoszkópiát végeztek, hogy ellenőrizzék az állapotot.

Moore úgy tűnik, hogy jól alkalmazkodik a diagnózishoz, és az eljegyzési partija után megosztotta, hogy "élvezte is azt a néhány kellemes gluténmentes teaszendvicset, akár az igazi hölgyek."
Forrás: Zooey Deschanel, a New Girl show sztárja a betegsége miatt a gluténmentes étrendet népszerűsíti, miután felfedezte, hogy felnőttként lisztérzékenysége van. A búzán kívül Zooey allergiás a tejtermékekre és a tojásra is. Megjelent számos főzőműsorban, és olyan glutén- és laktózmentes recepteket tárt fel, amelyeket a mindennapi életében használ.
Forrás: Victoria Beckham ragaszkodik ahhoz, hogy gluténmentes étrendet követve fitt és karcsú maradjon. A brit divatikon azt mondja, hogy a glutén fogyasztása számára anyagcsere gondokat és a kívánt súlya fenntartásának problémáit okozta. Az egykori Spice Girl valójában rájött arra, hogy a testének problémája van a glutén lebontásával, hiszen fogyasztásakor nagyon gyorsan hízott.
Forrás: Rachel Weisz, aki olyan filmekben szerepelt, mint a Constantine és a Múmia, számtalanszor nyilatkozta már, hogy intoleranciája van a búzával szemben. Éppen ezért szigorúan kerülnie kell a búzatermékeket a gyomorgyulladás és az emésztési problémák megelőzése érdekében. Miután 2006-ban gluténmentes étrendre tért át, azt tapasztalta, hogy ez több energiát és összességében jobb egészségi állapotot hozott a számára.
Forrás: A MacGruber sztárja, Ryan Phillippe a Men's Health magazin címlapján is megjelent izmos testalkata és lenyűgöző sármja miatt. A színész azonban nem fogyaszt glutént az izomépítő étrendjében, és drámaian meg kellett változtatnia az étkezését, hogy megtarthassa lenyűgöző termetét. Ő is glutén intoleranciával küzd!
Forrás: Jennifer Esposito neve nem ismeretlen a Summer of Sam és a Welcome to Collinwood sorozatok nézői számára. A színésznő nagy figyelemmel kialakított egészséges életmódot tart fenn, a betegsége miatt.

Közel 20 év alatt sikerült diagnosztizálni nála a cöliákiát, azóta pedig eltökélt szándéka, hogy egyre több intézményben oktassák a prevenciót, és hogy az emberek tisztában legyenek ezzel a betegséggel.
Forrás: A New Orleans Saints korábbi irányítója, Drew Brees 2011-ben több, mint 5000 yardot dobott, és 2009-ben segítette a csapatot a Super Bowl győzelméhez. Brees allergiás a gluténre, a búzára, a tejtermékekre, a tojásra és a diófélékre, így a sztár sportoló elsősorban zöldségeket és különböző fehérjéket eszik.

„Amikor csalok és olyan dolgokat eszem, amiket nem szabadna, állandóan kapálózok és csapkodok alvás közben, így a feleségem tudja, hogy olyasmit ettem, amit nem kellett volna. Ez egyfajta extra ösztönzés, hogy kordában tartsa az étrendemet" - mondta Brees a The Wall Street Journal-nak.

Hírességek, akik gluténérzékenységgel vagy intoleranciával küzdenek

Bizony-bizony, a következő színésznők lábmérete minden, csak nem átlagos!