Galéria
Forrás:

A koronavírus megjelenése óta a légszűrő berendezések népszerűbbek lettek, mint valaha. Ha nincs pénzed beruházni egy ilyen gépre, szerezz be egy rákvirágot, ami tökéletesen elvégzi ezt a feladatot. A növény hatékonyan távolítja el a levegőből a toxinokat, mint amilyen például a benzol és a formaldehid. Ráadásul nincs óriási fényigénye, gyengébb fényviszonyok mellett még virágzik is.


Forrás:

Ki ne szeretne pálmafák árnyékában hűsölni? A viccet félretéve, ezek a növények nedvességet szabadítanak fel a szobában, így ha arcüregproblémában szenvedsz vagy allergiás vagy, akkor a hálószobád kötelező eleme kell, hogy legyen.


Forrás:

Ez a növény nem nő magasra, így egy kis lakásban is tökéletesen elfér. Különösen hatásosan tisztítja a levegőt, így a hálószobád levegőjének minősége tökéletes lesz, ha ott találsz neki helyet.


Forrás:

A NASA kutatásai bizonyították, hogy ez a növény is képes kivonni a toxinokat a levegőből amellett, hogy nedvességet bocsát ki. Ezért az allergiásoknak érdemes beszerezniük egy vitorlavirágot az otthonukba, különösen a hálószobájukba, hogy pihentetőbb alvásban lehessen részük.


Forrás:

Ha valami igénytelenebb növényre vágysz, aminek nincs szüksége extra odafigyelésre, akkor válaszd a fikuszt. Elég, ha hetente egyszer megöntözöd és évekig hozza majd az új leveleket amellett, hogy tisztítja a levegőt.


Forrás:

Kutatások bizonyítják, hogy a kamilla enyhe nyugtatónak számít, így jótékony hatással van az álmatlanságra. Legalábbis teaként és illóolajként biztosan hatásos. Szóval miért ne virágozhatna az ágyad mellett abban a reményben, hogy a természetes illata is hasonló hatással lesz rád.


6 szobanövény, amit be kell szerezned a pihentetőbb alvásért

Dekorálj okosan és mutasd a lakásod nagyobbnak, mint amekkora!