Galéria
Forrás: Egy francia filmmel kezdjük a listát, Sophie Marceau mindössze 13 éves volt, amikor eljátszotta Vicet, a kamaszlányt, akinek egész életét felforgatta egy bizonyos házibuli.
Forrás: Eddig kimaradt? Akkor most jött el az ideje, hogy pótold a kihagyást!
Forrás: A Griswold család kalandos életére egész filmsorozat épólt.
Forrás: Eddie Murphy filmjei igencsak meghatározó pontjai ennek az évtizednek, így ha nem is ezt az alkotást, de valamelyiket mindenképpen nézd meg tőle.
Forrás: Nem csak a Dirty Dancingről volt az egyetlen táncos film a '80-as években, sőt ami azt illeti a Gumiláb két Oscar-díj, egy Golden Globe és egy Grammy-díj jelölést is magának tudhat.
Forrás: Egy kihagyhatatlan, kultikus alkotás, ami nem csak a '80-as évekre volt hatással hanem napjainkra is. Még mindig dívik minden filmben látható darab, így maga Marty McFly is.
Forrás: Tom Cruise-nak ez a film hozta meg azt a sikert, amit aztán még szintúgy ebben az évtizedben, olyan klasszikusok követtek, mint a Koktél, az Esőember, vagy a Született július 4-én.
Forrás: Ha szereted a gimis-tinifilmeket, akkor ezt is látnod kell! A főszereplő Matthew Broderick, egyébként Sarah Jessica Parker férje.
Forrás: Mi lehet abból ha egy afrikai ország dúsgazdag hercege New Yorkba utazik, hogy felséget találjon magának? Egy nagyon jó vígjáték Eddie Murphy főszereplésével és állítólag nem kell sokat várni a folytatásra sem!
Forrás: Minden valószínűséggel ez Tom Hanks egyik legnépszerűbb filmje, aminek azóta számos remakeje készült. A testcsere és az álmok valóra váltása végül is sosem rossz rossz téma, ha forgatókönyvről van szó.
Forrás: A Melanie Griffith, Harrison Ford és Sigourney Weaver főszereplésével készült romantikus vígjátékot az outfittek miatt is érdemes megnézned.
Forrás:

A '80-as évek népszerű kísértethistóriájában Michael Keaton mellett, olyan nevek sorakoztak fel, mint Winona Ryder, Geena Davis és Alec Baldwin. A Beetlejuice sok szempontból korszakalkotó volt és még mai szemmel nézve is megvan benne az a borzongató báj, ami miatt már akkoriban is annyira imádták.

Gigi Hadid és famíliája egyébként pár éve újragondolta a film egyik híres jelenetét, amit a linkre kattintva meg is nézhetsz.


Forrás: Két fiatal srác egész különleges töri korrepetáláson találja magát az időutazásnak köszönhetően. Az 1991-es, Bill és Ted haláli túrája után, 2020-ban kijött a Bill és Ted: Arccal a zenébe című folytatás is.

Filmajánló: Kedvenc filmjeink a '80-as évekből, amit neked is látnod kell

De rajta kívül a többi főszereplőt is megmutatjuk!