Galéria
Forrás: 1. Yves Saint Laurent

1957. január, Párizs. A 21 éves Yves Saint Laurent váratlan lehetőséghez jut, a nagynevű divatház alapítója, Christian Dior asszisztense lesz. Amikor pedig a cég már a fiatal tehetség saját tervezésű úgynevezett haute couture-kollekcióját is bemutatja, érthetően azonnal a divatszakma figyelemének középpontjába kerül. A bemutató óriási siker, Yves Saint Laurent-t az addig alkalmazott merev formák felszabadítójaként, szinte forradalmárként ünneplik. Nemcsak a hírnév, hanem a szerelem is hamar utoléri: megismerkedik Pierre Bergé-zsel, s egy életre szóló kapcsolat szövődik köztük. 


Forrás: 2. Neon Démon

Jesse, a feltörekvő modell Los Angelesbe költözik, hogy valóra váltsa az álmát. A divatvilág azonban nem várt módon szippantja be, ráadásul egy csoport varázslatos modell között előre nem látható konfliktusba keveredik. Mindannyian szenvedélyesen vágynak a kifutó sikerére, és ezért szemmel láthatóan bármit hajlandók lennének megtenni. Jesse-nek azonban a siker mellett meg kell küzdenie a fotósok fantáziajeleneteivel, a lakásába behatoló ismeretlenekkel és a mind furcsábban viselkedő kollégáival is. 


Forrás: 3. Pret-a-porter – Divatdiktátorok

Évente kétszer a divatvilág megrohanja Párizst a PRET-A-PORTER divatbemutató alkalmából. Ilyenkor riporterek, fotósok, vásárlók és gazdag sznobok jönnek össze, hogy megnézzék a világ leghíresebb divattervezőinek kreációit. Itt találkozik a rejtélyes Szergej az egyik divatszindikátus vezetőjével, Olivier de la Fontaine-nel. A fogadásról Olivier kocsijával távoznak, majd rövidesen egy közlekedési dugóba kerülnek. Szergej olyasmiket mond Olivier-nek, amitől az úgy meghökken, hogy megfullad. A pánikba esett Szergej elmenekül, a párizsi rendőrség pedig meg van győződve arról, hogy gyilkosság történt. Eszeveszett kavarodás támad, amelyhez a párizsi divatbirodalom szolgáltatja a díszletet, és a világ legnagyobb sztárjai statisztálnak hozzá. 


Forrás: 4. Coco Chanel

Egy közép-franciaországi kislány, aki árvaházba kerül a nővérével, és minden vasárnap hiába várja, hogy érte jöjjön az apukája. Egy kávéházi énekesnő elhaló hanggal, aki egy csapat részeg katona előtt lép fel. Egy alacsony varrónő, aki egy vidéki szabó hátsó műhelyében szegi fel a ruhákat. Egy kezdő kurtizán, aki túl sovány, és akinek menedéket a védelmezője, Etienne Balsan nyújt a könnyűvérű nőcskék és az éjszakai császárok világában. Egy szerelmes asszony, aki azt állítja, hogy sosem lesz senki felesége, különösen nem Boy Capelé, a férfié, aki pedig imádja. Egy lázadó, akit kora társadalmi elvárásai béklyóba zárnak, és aki a szeretője ingét hordja. Ez Coco Chanel története, aki azelőtt testesítette meg a modern nőt, mielőtt azt kitalálta volna a világ számára. 


Forrás: 5. Mókás arc

Dick Avery, a divatfotós új és különleges arcot keres a párizsi divatbemutatóra. Véletlenül veszi észre Jo Stocktont, aki egy könyvesboltban eladó. Jo-t nem érdekli a fotózás, annál inkább szeretne viszont találkozni egy különleges szekta vezetőjével, aki Párizsban él. Dick megígéri, hogy elviszi Jo-t a szekta filozófus vezetőjéhez, ha részt vesz a divatbemutatón. A problémák akkor kezdődnek, amikor a lány Párizsban valóban találkozik a filozófussal, és ez pokollá teszi az egész divatbemutatót...


Forrás: +1 Zoolander, a trendkívüli

Malajzia elnökére a divatvilág nagyjai kimondták a halálos ítéletet. Az elnök ugyanis meg akarja szüntetni a gyerekmunkát, ami csökkentené a cégek profitját, így veszélybe kerülne az egész ruhaipar és -kereskedelem. Már csak a megfelelő embert kell megtalálni a feladatra. És lehet-e tökéletesebb bárki Derek Zoolander topmodellnél? A fickó úgyis rossz passzban van. Három év után az újonc alulmaradt a riválisával szemben az Év topmodellje díjért folyó versenyben. Már csak kis agymosás kell, hogy bármikor aktiválható gyilkológépet csináljanak belőle. A kudarc és a beavatkozás arra készteti Dereket, hogy önvizsgálatot tartson. 


5+1 film, amit minden divatmániásnak kötelező megnéznie

Neked melyik az abszolút kedvenced?