Galéria
Forrás:

A Kos gyenge pontjai: fej, idegek, agy, szem, fül, fog és haj. Hajlamos a fejfájásra, túlterheltség idején a szédülésre is. Az akut gyulladást nála rendszerint láz kíséri. Amikor a Kos beteg, nagyon rosszul érzi magát, de igen hamar felgyógyul. A fogorvostól nagyon tart, csak akkor keresi fel, amikor fájdalma már elviselhetetlenné válik.


Forrás:

A Bikák számára a torok, a nyak, a mandulák, a garat, a hangszálak, a gége és a hasnyálmirigy az érintett szervek, amelyre figyelniük érdemes. A cukorfogyasztáshoz köthető betegségek, mint a súlygyarapodás, a cukorbetegség, a magas vérnyomás vagy a vérzsírszint emelkedése ugyancsak a Bikához tartoznak, de nem kell megijedniük, hiszen a betegség önmérséklettel elkerülhető!
Emésztési problémák is előfordulhatnak, különösen akkor, ha a Bika túlságosan beleveti magát a kulináris örömökbe.

A Bikáknak az anyagcsere krónikus megbetegedésein kívül hajlama van a mirigyrendszer gyulladásos elváltozásaira is, az e jegyben született nőknek ezért rendszeresen ellenőriztetniük kell a pajzsmirigyüket a vércukorszintjük mellett. A Bikáknak meggyűlhet a baja a gégéjével is: gyakran számíthatnak mandula- és gégefőgyulladásra.  A Bika szívesen halogatja az orvos felkeresését, ameddig csak lehet, ám ez a hozzáállás kedvez a krónikus betegségek kialakulásának.


Forrás:

Az Ikrek gyenge pontjai: a hörgő-tüdő rendszer, a karok és a kezek, a légzés, az oxigén- és szén-dioxid csere. Ebből a következő betegségek származhatnak: hörghurut, mellhártya- és tüdőgyulladás, allergiás komponensekkel járó asztma, hörgőtérből eredő rekedtség, fertőző betegségek, túlnyomórészt a hörgőkben. Az Ikrek nagyon érzékeny idegzetűek, és sok allergiás is van közöttük. Állandó belső nyugtalanságuk és idegességük pedig kedvez a szenvedélybetegségek kialakulásának. 

Az Ikreknél a kar-, kéz- és kulcscsontsérülések veszélye is igen nagy. A jegy egészséghez való viszonya extrém: vagy addig nem vesz tudomást a betegségről, amíg csak lehet, vagy hipochonder, és a legjelentéktelenebb tünetből is már szörnyűségekre következtet.


Forrás:

Csillagászati szempontból a Rák magában foglalja a női emlőt, a nyirokrendszert, a gyomrot, a lágy agyhártya egyes részeit, a petefészket, a heréket és részben a nyálkahártyát. A rákos megbetegedések leggyakoribb betegségei ebben az összefüggésben figyelhetők meg. 

A női emlő érzékenysége, a ciszták, a keményedés, a nyirokfolyadék raktározása és a menstruáció előtti panaszok szintén jellemzőek rájuk. A Rákok jól reagálnak az ágy melegére és a pihenésre; így gyógyulnak a leggyorsabban.

A zodiákus egyetlen más jele sem reagál olyan intenzíven a stresszre, a csalódottságra és a megerőltetésre, mint a Rákok. Könnyen alakulnak ki náluk lelki zavarok, pl. depresszió, mert nagyon érzékenyek. Ezért a harag és a stressz gyorsan a gyomrukra megy. Gyakran okoz nekik panaszt a gyomorégés és a gyomorhurut.

Gyenge pontjuk lehet a vízháztartás is, mert e csillagjegyet a Hold irányítja, mely a testnedvek szabályozásában szintén részt vesz. A Rák tehát hajlamos az ödémákra.


Forrás:

A szív az a szerv, amely asztroorvosi szempontból az Oroszlánhoz kapcsolódik, ezért náluk fokozott a szív-és keringési betegségek rizikója. Legyen szó szívszűkületről, szívritmuszavarról vagy a szív elégtelen oxigénellátásáról: mindez jellemző erre a csillagjegyre. Gyakran derékfájással és hátproblémákkal reagálnak a sorscsapásokra, kudarcokra vagy csalódásokra.

A súlyos betegségeket sokszor figyelmen kívül hagyják, és gyakran nem vesznek tudomást a szervezet figyelmeztető jelzéseiről sem. Vannak Oroszlán-energiájú emberek, akik hirtelen összeomlanak, bár a legjobb egészségi állapotúnak tűnnek.


Forrás:

Csillagászatilag a has a Szűz területe, amely magában foglalja a vékonybelet, amely a feldolgozást jelenti, és a vastagbelet, amely a leválás és az elengedés metaforája. A belek az a szervmező, amely a legerősebb pszichológiai kapcsolattal rendelkezik, és saját, úgynevezett hasi aggyal. Az immunrendszer nem működik ép belek nélkül, betegségük esetén a vitaminok és tápanyagok feldolgozása is hiányossá válik.

De az epéje, a lépe, a hasnyálmirigye és a mája működésében is könnyen alakulhatnak ki zavarok. E jegy szülötte igen érzékenyen reagál a helytelen táplálkozásra, melynek következtében székrekedésre, hasmenésre és puffadásra számíthat. Maximalizmusa miatt saját magának okoz stresszt, ami gyomorégéshez vezethet.

A Szűzek gyakran szenvednek polipoktól, divertikuláktól (a vastagbél kitüremkedései), krónikus gyulladásos bélbetegségektől, irritábilis bél szindrómától, székrekedéstől vagy hasmenéstől. 

Reumás panaszok is jelentkezhetnek a Szűzeknél; enzimzavarok fordulhatnak elő a hasnyálmirigyben, valamint a vékonybélben. A gyógyszeres kezelésre vagy az oltásra adott túlzott reakció is gyakran megfigyelhető.

 


Forrás:

A Mérlegek érzékeny pontja a vese, az ágyékcsigolya, a petefészek, a hólyag és a bőr. Ha megbetegszik, lábadozása rendszerint meglehetősen sokáig tart, mert nem sokat tesz a gyógyulásért.

Az emberi csalódások a Mérlegben gyakran különösen a veséket érintik – valós értelemben, hátfájás vagy gyulladás formájában. A vesefájdalom, a szemcsék és a kövek gyakori Mérleg-rendellenességek.

Negyvenéves korától fokozottan hajlamos a lehet a zsíranyagcsere-zavarokra, a tüdeje ezzel szemben egészen idős koráig egészséges. A Mérleg nőknél elég magas a szívbetegségek rizikója is.


Forrás:

A bél, a hólyag, de a méh és a petefészek is problémát okozhat a Skorpió jegyűeknél. Elsősorban azért, mert a Skorpió hajlamos arra, hogy szervezete jelzéseit figyelmen kívül hagyja. Az e jegyben született nők ügyeljenek arra, hogy alhasukat mindig melegen tartsák, lehetőleg kerüljék el a felfázást. 

A Skorpiók harcosok. Ha a keringés és a vérnyomás valóban problémákat okoz, először megpróbálja figyelmen kívül hagyni őket. Egy bizonyos ponttól kezdve azonban határozott intézkedéseket tesz annak érdekében, hogy ne tünetet kezeljen, hanem megtalálja a probléma valódi okait és meggyógyuljon. Az intenzitás, amellyel az életüket élik, magas vérnyomást válthat ki náluk. Ezenkívül a bél egyes részei is a Skorpiókhoz tartoznak, beleértve a jóindulatú daganatokat, például a szemölcsöket, cisztákat vagy polipokat. A bélpolipok ezért valamivel gyakoribbak a Skorpióknál. 


Forrás:

Nyugtalan, mozgásorientált és sikeres – ilyen életorientáltsággal a Nyilasnak kevés ideje van a betegnek lenni. A Nyilasok tudják, hogy a létezés véges és minden órát ki kell használni. Ezért menekülnek a korlátok, gyengeségek vagy betegségek elől. Emiatt gyakran álmatlanságban szenvednek.

A máj és a csípőtájék tartozik a Nyilas gyenge pontjai közé. Az utóbbi főként azért, mert szívesen űz extrém sportokat. Hajlamos a reumára, a köszvényre és az isiászra is. Pozitív életszemlélete miatt szerencsére kevésbé gyötrik kétségek, valamint ritkán szenved depresszióban.

Egy bizonyos életkortól kezdve a Nyilas születésűeknél gyakran alakul ki coxarthrosis, a csípőízületek kopása és merevsége. Ez nagy kihívás azoknak a Nyilasoknak, akik kalandvágyóak és szeretnek utazni. Ezen kívül a Nyilas hajlamos a tüdőbetegségekre: tüdőödémára és tüdőtágulásra is.


Forrás:

A Bak nagyon idős kort érhet meg, mert semmit sem ad könnyedén – még az életét sem. Gyenge pontja általában a térd, az ízületek, valamint a bőr.

Testi szinten a Bak a vázszerkezet felépítésével, - a csontokkal, a körmökkel és a fogakkal is kapcsolatban áll. Ezen kívül érintett a mozgásszervi rendszer, különösen a térd. Itt vannak a támadási pontok is, amikor a gyengeségek kialakulnak. Arthrosis, bármilyen ízületi kopás, sokízületi gyulladás is  a Bak betegségei. Ezen kívül hajlamos a pszichoszomatikus zavarokra, melyek elsősorban gyomorpanaszok és epekövesség formájában nyilvánulnak meg nála.

A Bakra jellemző a Sisi-szindróma, vagyis a depressziót nyugtalansággal és munkamániával kompenzálás. A munkahelyi nyomás okozta álmatlanság, a túlzott teljesítménykényszer és a munkamánia szintén hozzá társul.



Forrás:

Csillagászati szempontból az alsó lábszár, a vádli, a boka és az Achilles-ín a Vízöntőhöz tartozik. Az idegesség és az idegrendszer betegségei gyakoriak nála, akárcsak a hiperaktivitás (ADHD). A visszerek, melyek a keringési zavarok miatt alakulnak ki a lábakban, szintén gyakoriak náluk. A szívritmuszavarok és az ingerek terjedése a szívben az Uránuszhoz van rendelve. Ezek a tünetek gyakrabban jelentkeznek, amikor a Vízöntő olyan helyzetben él, amelyből szeretne kiszabadulni, de nem tudja, hogyan tegye.

A Vízöntő betegségek közé tartozik még a krónikus fáradtság szindróma (CFS), a pajzsmirigy szabályozási zavara, a neurológiai rendellenességek és az érrendszeri labilitás.  A Vízöntő számára a legfontosabb az öntudat fejlesztése.

Hajlamos a túlságosan alacsony vérnyomásra, amitől reggel nehezen tér magához. Leggyakoribb panaszai közé tartoznak a visszerek, az érgyulladás és a keringési problémák. Bokája igen sérülékeny.


Forrás:

Az érzékeny Halak gyenge pontjai a bőr és az idegrendszer. Gyakran alakul ki nála pszichoszomatikus betegség, valamint allergia. Ezen kívül ennek a jegynek fokozottan érdemes odafigyelnie a lábaira is, mert az rendkívül sérülékeny. Ha Halak jegy szülötte vagy, kerüld a dohányzást, a túlzott alkoholfogyasztást és a nyugtatószerek szedését is, mert hajlamos lehetsz a függőségekre.


Egészséghoroszkóp: Ezek a csillagjegyek leggyengébb pontjai a testükön

Lehet, hogy fel kellene mondanod? Most kiderül!