Galéria
Forrás:

Bali tartomány kultúrtája

Az összesen 19.500 hektáron elterülő kultúrtáj magába foglal öt rizsteraszt és azok víztemplomait. A templomok a 9. században épültek és egy együttműködés részesei. A hagyományos, ökológiailag fenntartható öntözőrendszereket szerzetesek irányítják szoros együttműködésben a falvak közösségével és a természettel. A 18. században épült Királyi Vízi Templom, a Pura Taman Ayun a szigetek legnagyobb és legimpozánsabb építészeti remeke. A szubaknak nevezett öntözőrendszer a Tri Hita Karana filozófiájára épül, amely a szellem, az emberek és a természet világát ötvözi. A demokratikus és egalitárius gazdálkodási módszernek köszönhetően a balinok a legeredményesebb rizstermelők a szigetvilágban – a növekvő népesség jelentette kihívások ellenére is.
Repülőjegy-foglalás ITT!


Forrás:

Sydney-i Operaház

Ausztrália legnagyobb városának méltán híres operaházát a második világháború óta eltelt idő legszebb épületének szokták nevezni. A hatalmas, 2,2 hektárnyi területen fekvő épület vitorlákra emlékeztető formáit Sydney jachtkikötője ihlette és majdnem 20 évbe telt a megépítése, az eredeti 7 millió ausztrál dolláros költségvetés pedig a befejezésére 100 millióra rúgott. Az épület, amely Jørn Utzon dán építész tervei alapján készült, sok-sok leggel büszkélkedhet, itt található például a világ legnagyobb mechanikus orgonája, amely 10.244 sípot tartalmaz. Kívülről és belülről is felejthetetlen élményt nyújt!
Repülőjegy-vásárlás ITT!


Forrás:

Seychelles-szigetek: Aldabra atoll

Az atoll egy korallzátonyokból felépülő, gyűrű alakú sziget. A korallzátonygyűrű a tengeri vulkánok körül keletkezik és egy belső lagúnát vesz körbe, amelyben a szigetet létrehozó vulkán maradványai találhatók. A Seychelles-szigetek külső szigeteinek egyike Aldabra, amely több mint 1100 km-re fekszik Mahétól, a legnagyobb Seychelles-szigettől, s Afrika partjainak közelében van. Kiritimati után ez a világ második legnagyobb korallzátonya. Mivel ez az atoll eléggé elszigetelt és nehéz megközelíteni, Aldabra gyakorlatilag érintetlen, 152 ezer óriásteknős otthona, s itt él ennek a fajnak a legnagyobb populációja.

Repülőjegy-vásárlás ITT!


Forrás:

Kínai nagy fal

Az időszámításunk előtti 3. századtól az időszámításunk szerinti 17. század elejéig Kína északi határára épített erődítményrendszerek összességének eredeti funkciója az volt, hogy megvédje Kínát az északi nomád törzsek támadásaitól. Eredetileg nem volt összefüggő a fal, hanem különböző erődítményekből állt, amelyek jellege és elhelyezkedése a mindenkori politikai helyzettől függött. A fal egységességének hiánya miatt pontos hossza is meghatározhatatlan, de az egyik forgalomban lévő, hivatalos adat szerint 6352 kilométer hosszú. Ennél azonban jóval hosszabb, ha nem csak az egybefüggő részeket vesszük figyelembe, mert az egészet 50 ezer kilométerre becsülik. Egy részét restaurálták, de a legtöbb szakasz ki van téve az enyészetnek, a vandáloknak, ráadásul a helyiek elhordják a téglát saját építkezésühez, így aztán minél előbb érdemes ellátogatni a fal valamely részéhez.


4 világörökség, amit látnod kell

Csodálatos úti célok, melyeknek természeti és kulturális értékük miatt ott a helye a bakancslistádon!