Galéria
Forrás:

Maldív-szigetek: Mashuni

Halat reggelire? Naná! A Maldív-szigetek kedvelt étele a Mashuni, ami füstölt tonhalból, kókuszforgácsból és hagymából áll, egy kis citromlével és sóval ízesítve. Pitával, tojással és friss paprikával körítve isteni!
Instagram @kattankappi


Forrás:

Thaiföld: Tom Yun Gung

A thaiok egyik legnépszerűbb levesében a rákot és a gombát citromfűvel, lime-mal és galangallal ízesítik, de lehet kérni hozzá kókusztejet vagy tejszínt is. Hamisítatlan thai étel, mert egyszerre savanyú, sós, édes és csípős.

 


Forrás:

Ausztrália: Lamington

Az ausztrálok nemzeti süteménye hasonlít egy kókuszkockára, kivéve, hogy dzsemmel vagy más krémmel töltik meg, a legjobb délutáni csemege egy kávé vagy tea mellé.


Forrás:

Beijing: Zhajiang tészta, vagy Zhajiang mian

Kína különböző tájegységei számos bizarr ételt kínálnak, mi azonban egy olyan fogást választottunk, ami a legtöbbeknek elnyerné a tetszését. A főváros népszerű tésztaételét apróra vágott uborkával, babcsírával, világos retekkel, szójababbal és szójaszósszal tálalják.


Forrás:

Bali: Pisang goreng

Ha Balin jár az ember, hamar rádöbben, mennyiféle banán is létezik – az apró szuperédestől a fegyvernek is beillő nagyobb, kiegyensúlyozottabb ízvilágú fajtákig. Nem csoda hát, hogy az egyik kedvenc desszertjük a sült banán, amit lehet kérni mézzel vagy pálmasziruppal leöntve, kókuszforgáccsal meghintve vagy vaníliafagyival körítve is!


Egzotikus nyaralás, egzotikus ételek? Eláruljuk hol és mit egyél!

Összeállítottunk egy izgalmas menüsort különböző tájak kihagyhatatlan fogásaival.