Erre valószínűleg soha nem gondoltál, pedig hasznos praktika. Az avokádót légmentesen záródó zacskóban, félbe vágva, héjastul érdemes a fagyasztóban tárolni, és bár az állaga kiolvasztás után nem olyan, mintha friss lenne, de tökéletes guacamole, smoothie vagy salátaöntet lehet belőle.
Ha épp elfogy otthon a vaj, akkor helyettesítheted avokádóval. No persze fontos, hogy nem az egészet, ha a kívánt vajmennyiség felét ugyanannyi mennyiségű pépesített avokádóra cseréled, akkor krémes, lágy tésztát fogsz kapni, arról nem is beszélve, hogy a kalóriák száma is jóval kevesebb lesz.
Nincs pokolibb, mint mikor az összes avokádó éretlen a szupermarketben, és napokat kell várni a megvásárlástól számítva, hogy fogyasztható legyen. Ismerős? Íme egy trükk, amivel gyorsan megérlelheted: tekerd szorosan alufóliába és tedd be a 100 Celsius fokra melegített sütőbe 10-15 percre.
Pár éve az a pletyka kezdett el terjedni az interneten, hogy mindenki eldobja az avokádó legegészségesebb részét, az óriási magot. Azóta persze kiderült, hogy az egész egy néphülyítés volt, semmit nem érsz vele, nincs tápértéke és pozitív élettani hatása, ha lereszeled az avokádó magját és elfogyasztod, maximum az ujjaid sérülnek meg a nagy munkában.
Ez a híresztelés viszont bizonyítottan igaz. A kutatások szerint azoknak, akik megesznek napi 1 avokadót, alacsonyabb a koleszterinszintje, mint azoknak, akik nem.
Szinte nincs olyan étel, aminek ne állna jól egy kis avokádó, de számos dolog helyettesíthető is vele. Fogyaszthatod hamburgerzsemle helyett, keverheted sajttortába, kiválthatod vele a krumplit, sőt, még fagyi is készülhet belőle.