Galéria
Forrás:

2004-ben megnyerte a Miss Israel szépségversenyt. Kijutott a Miss Worldre is, de elhatározta, hogy azt nem nyeri meg, ezért például úgy tett, mintha nem is tudna jól angolul. 'Nem az én műfajom volt' – nyilatkozta utólag.

 
Forrás:

A 32 éves Gal Gadot férjével, Yaron Varsano ingatlanfejlesztővel együtt két kislányt nevel – Alma 6 éves, Maya pedig 2017 márciusában született Tel Aviv-ban.


Forrás:

Gadot két éven át az izraeli hadseregben is szolgált – ami arrafelé férfiaknak is, nőknek is kötelező – , de azt állítja, hogy a Wonder Womanre való felkészülés sokkal intenzívebb volt, mint a seregben kapott kiképzés. 'De megérte' – tette hozzá egy tévés interjúban.


Forrás:

Zárójelben megjegyezzük, hogy a themiszkürai jelenetekben látható amazonok jelentős része élsportoló. Van köztük professzionális pankrátor és cross fit bajnok is. És persze Victoria’s Secret-modellek, például Doutzen Kroes.

 
Forrás:

6 éves lányával – amint egy interjúban elmesélte – nemrég volt egy érdekes párbeszéde. Az ágyában feküdt már és mesét olvasott neki hercegnőkről és a kis hableányról, s akkor a lány elkezdett a hercegről beszélni.
– A hercegek, azok igen, azok erősek – mondta, mire megkérdeztem:
– És a hercegnők?
– Azok gyengék.
– Szerinted milyenek legyenek, Alma?
– Erősek legyenek.

 
Forrás: Gal Gadot-nak nem ez az első akciószerepe: a Halálos iram című filmben (Fast&Furious) és annak két további folytatásában is felbukkant. Már akkor is fontosnak találta, hogy erős női példaképeket játsszon. 'Meg akartam mutatni, hogy a nőknek (…) nincs feltétlenül szükségük arra, hogy valamelyik férfi szereplő megmentse őket, hanem képesek gondoskodni magukról, s használni tudják az intelligenciájukat és az erejüket' – magyarázta egy interjúban. Gal nem használt dublőrt, maga játszott az összes veszélyes jelenetben.
Forrás:

Libanonban és Tunéziában betiltották (vagy be akarják tiltani) a Wonder Womant, mert a főszereplő izraeli – és az izraeli hadseregben szolgált. Ezek az országok hivatalosan háborúban állnak Izraellel és bojkottálják valamennyi izraeli terméket.

 
Forrás: Lapos sarkút visel a Wonder Woman összes filmbemutatóján – ezért… (kattints)
Forrás:

A Batman vs. Superman, majd a Wonder Woman forgatására összesen csaknem 8 kiló izmot szedett fel. 'Nézem az öt évvel ezelőtti fotóimat és arra gondolok: túl vékony voltam. Nem menő'.

 
Forrás:

A Wonder Woman néhány jelenetét újra kellett forgatni 2016-ban – ekkor Gal öthónapos terhes volt. A jelmezét ezért ketté kellett vágni, és a közepére egy élénkzöld ruhadarabot tettek, hogy az jelezze, hol kell majd utólag számítógépes trükkel megbindzsizni a képkockákat. 'Közelről úgy néztem ki, mint Wonder Woman. Távolról meg mint Wonder Woman, aki Brekivel terhes' – idézi fel ezt az időszakot a színésznő.

 
Forrás:

Régebben imádott motorozni, de amikor anya lett, abbahagyta.

 
Forrás:

Ki kell mondani a t-t a neve végén. A keresztnevének jelentése hullám, a családi neve pedig folyópartot jelent héberül.

 

12 dolog, amit tudnod kell a Wonder Woman főszereplőnőjéről

A 32 éves Gal Gadot két kislányával Tel Avivban él, és a film egyes jeleneteit öthónapos terhesen forgatta.