Galéria
Forrás: Beiktatás, 2009. január. Michelle félvállas fehér Jason Wu-ruhában, Barack... fekete szmokingban, fehér csokornyakkendővel.
Forrás: 2009. február, kormányzók bálja. Michelle Obama ismét ellopta a show-t csillámos estélyijével, mondjuk, nem volt nehéz dolga...
Forrás: 2009. november, az indiai miniszterelnök fogadása a Fehér Házban. Michelle az alkalomra egy indiai származású tervező, Naeem Khan kreációját vette fel.
Forrás: 2010. május, ezúttal a mexikói miniszterelnököt és feleségét látják vendégül Obamáék. Michelle egy csillámos kék Peter Soronen-ruhát vett fel az alkalomra. Barack még mindig ugyanabban a szmokingban...
 

Forrás: 2012. március. Egy állami vacsorán vesz részt az elnöki pár, miután fogadták James Cameron akkori brit miniszterelnököt. Michelle Obama választása egy elegánsan dekoltált Marchesa-estélyire esett, míg Barack maradt a kaptafánál.
Forrás: 2013. január, az újraválasztás utáni második beiktatás. Michelle Obama megint csak Jason Wu-féle estélyiben virít, ezúttal tűzpirosban.
Forrás: 2015. szeptember. A kínai elnöki pár fogadásakor Michelle Obama egy pazar fekete Vera Wang-estélyiben tündököl, miközben Barack ekkor már konkrétan kárörvendő grimaszt vág.
Forrás: 2016. október. Obamáék az olasz miniszterelnököt és feleségét fogadják, és míg Michelle Atelier Versace ruháján hasra esik a napsugár, Obama zakóján még a kitűző és a díszzsebkendő is ugyanott van, ahol nyolc éve volt.

Barack Obama elnöksége 8 éve alatt egyetlen szmokingot viselt – és a világ ezalatt gyanútlanul csámcsogott Michelle dizájner outfitjein

Minderről Mrs. Obama rántotta le a leplet egy konferencián.