Galéria
Forrás:

Reese Witherspoon és Ryan Phillippe

A kapcsolatuk időtartama: 1997–2006
Gyerekek: Ava (1999), Deacon (2003)


'Az volt a cél, hogy a gyerekeknek saját élményeik legyenek. Ebben nagyon jók voltunk. Tavaly a gyerekekkel a szüleimnél töltöttük az ünnepeket Delaware-ben, idén az anyukájuknál lesznek, én pedig Torontóban forgatok. Közben Philadelphiába repülök a szüleimmel hálaadást ünnepelni, és a gyerekek Reese-szel lesznek ezalatt' – mesélte Ryan egy 2016-os interjúban.


Forrás:
Kapcsolatuk időtartama: 2011–2016
Gyerekek: Olive (2012), Frankie (2014)

'Tervezni, tervezni, egyfolytában tervezni' – osztotta meg a színésznő a legfontosabb titkot, amitől az elvált szülői állapot gördülékenyebb lesz. Egyik reggel egy emailre ébredt, amelyben a gyerekek nagyanyja, Coco ezt írta: 'el tudsz jönni a születésnapomra 14-én? Nélküled nem lenne az igazi'. A volt anyós szeretete és elfogadása elképesztően sokat jelent neki. 'Család vagyunk. A család többféle dolgot jelent manapság' – modta.
 

Forrás:

Jennifer Garner és Ben Affleck
Kapcsolatuk időtartama: 2004–2015
Gyerekek:
Violet (2005), Seraphina (2009), Samuel (2012)

A két színészt rendszeresen fotózzák együtt a paparazzók a válásuk bejelentése óta; tényleg rengeteg időt töltenek együtt a gyerekek kedvéért, annak ellenére, hogy 2017 áprilisában hivatalosan is beadták a válókeresetet.

„Megtesszük a tőlünk telhető legjobbat. A gyerekeink állnak az első helyen, ebből a szemszögből nézzük az életünket napról napra. Mindig a gyerekeinket tartjuk szem előtt, minden más ezután jön” – nyilatkozta Ben, aki a volt párjáról is csak jókat tud mondani: „csodálom, tisztelem és nagyszerű barátságban maradtunk”.


Forrás:

Idina Menzel és Taye Diggs
Házasságuk időtartama: 2003–2014
Gyerek: Walker Nathaniel (2009)

'Egyszerű. A gyerek az első, ezért túl kell lépned az egódon és soha nem szabad rosszat mondanod a másikról' – foglalta össze az elvált szülők gyerekneveléssel kapcsolatos legfontosabb alapelvét a Jégvarázs színésznője.


Forrás:

Gwyneth Paltrow és Chris Martin
Kapcsolatuk időtartama: 2002–2014 (A válást 2016-ban mondták ki.)
Gyerekek: Apple (2004), Moses (2006)

'Egy család vagyunk. Még ha nincs is köztünk romantikus kapcsolat, igazi család vagyunk és komoly lépéseket teszünk azért, hogy megerősítsük ezt a családi köteléket a gyerekek és egymás kedvéért. Ő olyan, mint ha a testvérem lenne. Nagyon közel érzem magam hozzá' – magyarázta Paltrow. Egy másik interjúban arra is kitért, hogy nem könnyű az exeddel közösen gyereket nevelni. 'Egyértelműen nem tökéletes a helyzet, de idővel egyre könnyebb lesz – tudod, tényleg jó barátok vagyunk.'


Forrás:

Mariah Carey és Nick Cannon
Kapcsolatuk időtartama: 2008–2014
Gyerekek: Moroccan és Monroe (ikrek, 2011)

'Végső soron egy kicsit mindig önzetlennek kell lenned. Azt kell mondanod: ez nem rólunk szól. Ez az egész nem úgy sült el, ahogyan szerettük volna, de ott van ez a csodálatos áldás az életünkben: van két gyönyörű gyerekünk. Úgyhogy minden mást tegyél félre és összpontosíts a lényegre' – elemezte a helyzetet a színész–komikus exférj.
(A kép 2017 márciusában készült egy közös családi programon.)


Forrás:

Jewel és Ty Murray
Kapcsolatuk időtartama: 1999–2014
Gyerek: egy fiú, Kase (2011)

'Meló az egész. Sok meló. Nem akarom, hogy az emberek azt higgyék, semmi erőfeszítés nincs benne – hiszen nyilván nem azért válik el az ember, mert minden olyan szuperül működne' – magyarázta az énekesnő a People-nek. De szerinte meg lehet csinálni: elengedni dolgokat, hátat fordítani a múltnak, ugyanakkor szembesülni azzal, hogy örökre kapcsolatban marad az ember a gyereke apjával. Úgyhogy szerinte meg kell tanulni tisztelettel és méltósággal bánni egymással – és egyszerűen a legjobbat akarni Kase-nek.


Forrás:

Jennifer Lopez és Marc Anthony
Kapcsolatuk időtartama: 2004–2014
Gyerekek: Emme és Maximillian (ikrek, 2008)

„Amikor véget ért a házasságom – emlékszik vissza Jennifer Lopez –, nehéz volt megbocsátani. Nem erről álmodtam, és könnyebb lett volna a megbánás, csalódás és düh lángjait árasztani (a másik felé). De Marc a gyerekeim apja, és ez sosem múlik el. Ezért törekednem kell rá, hogy helyrehozzam a dolgokat. Ez életem legnehezebb feladata.”

 

Forrás:

Sienna Miller és Tom Sturridge
Kapcsolatuk időtartama: 2011–2015
Gyerek: egy lány, Marlowe (2012)

A két színész sosem élt házasságban, és szakításuk óta a legjobb barátok maradtak. Sturrige néhány sarokra lakik Millertől New Yorkban, és állandóan náluk van. A színésznő szerint a napi rutin a kulcs. „Minden este közösen fektetjük le Marlowe-t – mondta egy, az Allure-nak adott interjúban. – Úgy láttuk, minél több időt töltünk együtt, annál jobb, és szerencsére tényleg szeretjük egymást és a legjobb barátok vagyunk, úgyhogy a dolog működik.”


Forrás:

Miranda Kerr és Orlando Bloom
Kapcsolatuk időtartama: 2007–2013
Gyerek: egy fiú, Flynn (2011)

'Úgy döntöttünk, hogy ez a legjobb Flynn-nek: Orlando és én mindketten elköltöztünk, és most öt percre lakunk egymástól. Minden a fiam és a jóléte körül forog' – mesélte a szupermodell a Hello! magazin divatmellékletének. 'Orlando és én még mindig nagyon közeli kapcsolatban vagyunk, úgyhogy egyszer az apjánál tölt Flynn néhány napot, máskor meg, amikor hazaérek, velem van, és így az apja utazhat – mondta –. Mindig velem van vagy az apjával.'

 


Forrás:

Demi Moore és Bruce Willis
Kapcsolatuk időtartama: 1987–2000
Gyerekek: három lány, Rumer (1988), Scout (1991), Tallulah (1994)

'Sosem kellett félbevágni a nyaralásokat vagy kétszer tartani születésnapot' – emlékszik vissza Rumer Willis. Mindig erőfeszítéseket tettek, hogy valamennyi családi eseményt együtt tartsanak és hogy a család egyetlen egységnek tekintse magát. Willis még Demi következő esküvőjén is jelen volt Ashton Kutcherrel. (Ez a kép még 2003-ban készült.)

 

Forrás:

Naomi Watts és Liev Schreiber
Kapcsolatuk időtartama: 2005–2016
Gyerekek: Alexander (2007), Samuel (2008)

„Közösen neveljük a gyerekeinket, ezért ennyiben együtt maradunk életünk végéig... Nagyon közel vagyunk egymáshoz. Remélem, ez sosem fog megváltozni – nem hiszem, hogy valaha megváltozik” – jelentette ki egy interjúban Liev. Naomi pedig egyenesen az Instagramján kívánt boldog születésnapot a volt férjének.


12 ex-sztárpár arról, hogyan nevelik továbbra is közösen a gyerekeket

Ha valamiben, abban egyetértenek, hogy a dráma a filmvászonra való.