Galéria
Forrás: Stílusos, bájos meghívó
Párosíts a kék alapszínhez színes, de nem élénk árnyalatú virágokat és fehér betűket.
Forrás: Nem kell kékben pompáznia az egész esküvői tortának, sokkal elegánsabb, ha azt fehérrel és ehető pasztellvirágokkal egészítik ki.
Forrás: A sötétkék koszorúslány-ruha több szempontból is remek választás: a sötét árnyalat merész, mégis klasszikus, abszolút kitűnik közülük a menyasszony fehérben, sok mindenkinek jól áll ez a szín. Húsz év múlva sem fogják azt gondolni, hogy ez ciki volt.
Forrás: Egy lazább stílusú esküvőn a vőlegény nyugodtan viselhet kéket, a tengerészkékhez akár világosabb árnyalatú inget is, remekül fog mutatni a menyasszony fehér ruhája mellett. Ráadásul a kék egyszerűen minden férfinak jól áll.
Forrás: Ha nem szeretne talpig kékben pompázni a vőlegény, akkor az esküvő színe ilyen diszkréten is visszaköszönhet a ruháján, egy sötétkék bársonyszalag formájában. Ráadásul bordó virággal párosítva még kis diszkrét dekadencia is van benne!
Forrás: Lehet, hogy már annyi is elég, ha a dekorációban a semleges fehér, arany és ezüst mellett csak a székek díszszalagjain jelenik meg ez az árnyalat. Ha még bordó virágokat is választasz, biztos lesz a siker!
Forrás: A menükártyát sem kell túlbonyolítani, egyszerű, mégis karakteres lesz a csíkozástól.
Forrás: Ezüsttel is remekül működik a sötétkék!
Forrás: Az asztaldíszeknek egyáltalán nem muszáj hangsúlyosnak kéknek lenniük, jó ötlet lehet, ha csak éppen megjelenik bennük ez az árnyalat.
Forrás: Ha szereted a különleges darabokat, akkor válassz – vagy utalj arra a szerelmednél –, hogy gyémánt helyett zafír legyen a kő.
Forrás: Icipici apróságokon is megjelenhet ez az árnyalat.
Forrás: Romantikus és kissé rusztikus a sötétbarna fához fehéret és sötétkéket párosítani, ráadásul végtelenül egyszerű is, ha fehér az étkészlet, egyszerűen csak sötétkék szalvétát kell tenni mellé.
Forrás: A csíkos asztali futó is jó választás lehet, mert klassszikus és elegáns, s nem vonja el túlzottan a figyelmet.

Ha ezt az árnyalat lesz az esküvőd színed, sosem bánod meg!

Annyira letisztult és szofisztikált, hogy nem lőhetsz mellé vele.