Galéria
Forrás:

A gyönyörű Shelby, határozott édesanyja, M'Lynn, Truvy, a szépségszalon tulajdonosa, Claire, a dúsgazdag özvegyasszony, a csípős nyelvű Ouiser és az újonnan a csapathoz csatlakozott Annelle minden héten összegyűlnek a fodrászszalonban. Bár mind nagyon különböző egyéniségek, mégis olyan szoros barátság köti őket össze, amelyet sem korbeli, sem vagyonbeli különbségek nem tudnak szétválasztani. Tudják, hogy csak egymásra számíthatnak. Az összetartás különösen akkor válik fontossá, amikor egyikük élete tragikus fordulatot vesz. 


Forrás:

Fergus király birodalma a skót Felföldön terül el. A lánya, Merida hercegnő nem tiszteli a hagyományokat, a saját életét akarja élni. Szembeszáll a régi szokásokkal és a hatalmas hadurakkal, a masszív Lord MacGulfinnal, a mogorva Lord Macintosh-sal és a kötekedő Lord Dingwall-lal. A tetteivel akaratlanul is káoszba sodorja a királyságot és saját magát. Merida minden tudására szükség van, hogy megtörje a szörnyű átkot. Bátorságával példát mutat a népének, és elfoglalja méltó helyét a legnagyobb hősök sorában. 


Forrás:

Juno csinos, okos tinilány, akinek váratlanul mégis azzal kell szembesülnie, hogy osztálytársával, Bleekerrel egy túl jól sikerült éjszakán szimpla hülyeségnél sokkal többet csináltak. Az anyai örömök elé néző lány barátnője, Leah segítségével nevelőszülőket keres és talál a születendő kicsinek. A tökéletes adoptálók Mark és Vanessa, a tehetős külvárosi szerelmespár, akik már alig várják, hogy a karjukban tartsák a csöppséget. Szerencsére Juno szülei, Mac és Bren MacGuff mindenben a legmesszebbmenőkig támogatják lányukat. 


Forrás:

Mary boldognak hitt élete váratlan fordulatot vesz, amikor szembesül férje hűtlenségével. Minderről a barátnők is tudomást szereznek, ki így, ki úgy áll a történtekhez. Mindenki más tanáccsal, ötlettel rukkol ki, hogy mit tegyen ebben a helyzetben. Mary legjobb barátnője, a magazinszerkesztő Sylvia viszont kipletykálja az újságjában a problémáit. Árulása rádöbbenti Maryt arra, hogy át kell értékelnie eddigi kapcsolatait. A társaságnak hátat fordítva elutazik az anyjával és a lányával egy kis lazításra. New Yorkba visszatérve elhatározza, hogy rendezi az ügyes-bajos dolgait. 


Forrás: Vannak nők, akiknek mindenütt jó, ilyen Adele is, aki imádja az életet. Egy napon lányával a tizennégy éves Annel Beverly Hillsbe indul.Meg van győződve arról, hogy a boldogság várja és lányának jobb jövőt is tud biztosítani. Ann viszont már saját maga szeretne dönteni a sorsáról. Bosszantja anyja felelőtlensége, ahogy a pénzzel bánik, sajnálja otthon maradt barátait, aggasztja a sok kifizetetlen villanyszámla, ezért szökésre készül. Anya és lánya gyűlöli egymást,de végül rájönnek,hogy ez mégsem így va
Forrás:

Alison, a huszonnégy éves, ambiciózus tévériporter váratlanul élete legfontosabb kérdésével találja magát szembe. Egyik este bulizni megy a nővérével. A piától túlfűtött lány végül a szimpatikus léhűtő, Ben ágyában köt ki. A valószerűtlen egyéjszakás kaland nem marad következmények nélkül: Alison rájön, hogy terhes. Úgy dönt, hogy megtartja a babát. A nagy kérdés viszont, hogy hogyan tálalja mindezt Bennek. Vajon hogyan fog reagálni a hírre a mit sem sejtő apa, akinek esze ágában sincs még családot alapítani. Kilenc hónapjuk van, hogy eldöntsék, mit csinálnak. 


Forrás:

Nem minden rocksztár marad örökre fiatal. Niki fölött is eljárt az idő, és a hírnév is egyre fogyatkozik körülötte - már szinte csak egy rajongója maradt: a pultos srác a törzshelyén. Niki sok évvel (sőt, évtizeddel) ezelőtt lelépett a családja elől: elhagyta a férjét meg a gyerekeit, és Kaliforniába költözött, mert a hírnév és a siker mindennél jobban vonzotta. De most válik a lánya, és ő úgy érzi, egy anyának a gyerekei mellett a helye. És életében először tényleg kipróbálja, milyen szülőnek lenni. 


Forrás:

Rachel egy igazi lázadó tinédzser és hisztikirálynő: iszik, bulizik, káromkodik. Amikor a lány autóbalesetet okoz, alkoholista anyja, Lilly számára végleg betelik a pohár. Mivel nem tudja kihez adni az izgága és lobbanékony lányt, Lilly kénytelen visszatérni arra a helyre, ahova a legkevésbé sem vágyott: édesanyja Idaho-i farmjára. Így kerül Rachel egy csendes mormon faluba nagyanyjához, Georgia-hoz, aki nem az a tipikus aranyos nagyi. Ő szigorú szabályok szerint él. Számára Isten az első, ezután következik a munka. Meg is gyűlik a baja nagyszájú unokájával. Rachel egy pillanat alatt felrázza az álmos kisvárost, és ahogy telik az idő, Georgia is kezdi megérteni, honnan ered a fiatal lányban oly erősen munkáló düh. Szörnyű családi titokra derül fény, melynek hatására még Lilly is visszatér a kisvárosba, hogy meggyőződjön róla, igaz-e a dolog. A három generációt képviselő nők számára itt a megfelelő alkalom arra, hogy rendezzék vitás dolgaikat, és hogy megpróbálják megérteni a másikat.


Forrás:

Mildred Pierce alsó-középosztálybeli feleségként, kétgyerekes családanyaként már beletörődött a boldogtalanságba egy átlagos amerikai sorház falai között, lányainak azonban többet szeretne nyújtani ennél. Miután férje is elhagyja, pincérnőként áll munkába, a kemény munka eredményeképp pedig kisebb vagyont spórol össze. A pénzből sikerül vendéglőt nyitnia, néhány év alatt pedig étteremlánc-tulajdonos gazdag nővé válik. A legnagyobb jólétben is keményen dolgozik, nem vágyik úrinői életre, pénzét pedig nagyigényű, sznob lányára és naplopó, pitiáner élettársára költi. Mildred anyai érzéseitől vezérelve, kihasználva, önmagát feláldozva a bűn vonzásába kerül.


Forrás:

Suzanne másodrangú színésznő, aki csak harmadrangú filmekben kap szerepet. Az élet kemény, pláne ha valaki Hollywoodban nő fel, egy a gyermekét élete végéig irányítani vágyó sztáranyuka társaságában. A kokain némi gyógyírt jelent ugyan számára, de Suzanne kissé túllő a célon, ezért anyja gyámsága alá helyezik. Az anyuka mellesleg sűrűn felönt a garatra és a drogot sem veti meg. A hangulat csak fokozódik, amikor az ő mamája is színre lép. A három nő csípős nyelve, őszintesége betekintést enged az álomgyár üdvöskéinek világába.


Forrás:

Rose jó szándékú, de egy kicsit vadóc 19 éves lány, aki a szerelemben csak a szexet, a szexben pedig a szerelmet látja. Amikor egy házaspár felfogadja gyermekfelügyelőnek három gyermekük mellé, a folyton szerelmes Rose felbolygatja a család és az egész kisváros életét...


Forrás:

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni éppen betöltötte a tizennyolcat, és főiskolára készül, öccse megkéri egy nagy szívességre: derítse ki, ki kettejük biológiai apja. Paul, az életművész étteremtulajdonos elsőre nagyon meglepődik, amikor kiderül, van két gyereke. Már az első találkozás elindít valamit, ám hamarosan váratlan fordulatok egész sorozatát hozza mindannyiuk életébe. 


Forrás:

Dr. Tess képtelen megbirkózni tinédzser lánya szeszélyeivel, és egy este a szokásosnál is csúnyábban összekapnak. Anna rockzenészi ambícióival megy anyja idegeire, míg Tess küszöbön álló házasságát a lánya nem nézi jó szemmel. Két elfogyasztott szerencse süti azonban a fejetetejére állítja az életüket: a csodával határos módon testet cserélnek. A következő nap, amit egymás bőrében töltenek el, sok tapasztalattal szolgál mindkettejük számára. Azonban vészesen közeledik a szombat, amikor Tess frigyre lép jövendőbelijével, s addig anyának és lányának mindenképpen vissza kell jutnia a saját testébe. 


12+1 film az anyaságról

Csapjatok egy filmmaratont!