Galéria
Forrás: François Hollande
született: 1954
hivatalban: 2012-2017
A szocialista Hollande egyike volt azon francia köztársasági elnököknek, akiket hivatali idejük alatt kaptak hűtlenségen; 2014 januárjában egy bulvárlap lerántotta a leplet viszonyáról a 41 éves Julie Gayet színésznővel (a képen jobbra). Az elnök aktuális élettársa, Valérie Trielweiler újságíró rögvest kórházba is került „kimerültség” miatt.
Korábban Trielweiler is volt egyébként harmadik személy: miatta bomlott fel Hollande kapcsolata
Ségolène Royal politikussal, aki 2007-ben az első női köztársaságielnök-jelöltként nem is olyan sokkal maradt alul Nicolas Sarkozyvel szemben. A választási vereség után szinte azonnal bejelentette különköltözését Hollande-tól, akivel több mint 30 évig éltek együtt és négy gyerekük született. Hollande eddig egyszer sem házasodott meg.
Forrás:
született: 1955
hivatalban: 2007–2012
Sarkozy most éppen harmadik házasságában él; első feleségétől két felnőtt fia van, a másodikat, Cécilia Ciganer-Albéniz volt modellt és PR-menedzsert akkor ismerte meg, amikor a 80-as években, Neuilly-sur-Seine polgármestereként összeadta őt első férjével. Nem sokkal később Cécilia elhagyta érte a férjét és a 90-es években egy fiuk született. Hosszú éveken át a jobboldali–konzervatív Sarkozy egyik legfontosabb politikai segítőjeként dolgozott, majd 2005-ben, egy héttel azelőtt, hogy kinevezték volna belügyminiszterré, felesége elhagyta egy francia–marokkói üzletemberért. Eközben Sarkozyről is számos pletyka keringett különböző szerelmi viszonyok kapcsán, amelyeket ő persze sosem erősített meg.
Sarkozyt 2007 májusában iktatták be az elnöki székbe, és néhány hónappal később hivatalosan is kimondták a válását második feleségétől. Alig egy hónappal ezután Sarkozy megismerkedett Carla Bruni modell–énekesnővel és azonnal beleszeretett. 2008 februárjában házasodtak össze, két hónap együtt járás után. Egy lányuk született, ami az első eset volt a francia történelemben, hogy egy elnök hivatali ideje alatt érkezzen újszülött az Elysée-palotába.
Forrás:
született: 1932.
hivatalban: 1992–2007
A jobbközép-párti Chirac házasságon kívüli liezonjairól rengeteg megerősítetlen pletyka keringett; feleségét, Bernadette-et (képünkön) „sokat szenvedett asszonyként” emlegette a sajtó és azt is el kellett tűrnie a Guardian szerint, hogy egy Tunéziába tett állami látogatáson velük tartson az elnök „közeli barátja”, Claudia Cardinale olasz színésznő is.
Forrás: François Mitterrand
(1916–1996)
Hivatalban: 1981–1995
Mitterrand és felesége, Danielle 1944-ben házasodtak össze és három fiuk született. Ezen felül még két házasságon kívül fogant gyereket tart számon a történelem, közülük az egyiket, Mazarine lányát Mitterrand el is ismerte. Mazarine édesanyja, Anne Pingeot később közre is adta a több mint 1000 szerelmes levelet, amely bő 30 éven át tartó románcuk során keletkezett.
Forrás:
(1927–, hivatalban: 1974–1981)
A centrista Giscard magánéletét is találgatások övezték. A családját nem költöztette be az Elysée-palotába, és 1974-ben a Le Monde megírta, hogy mindig lezárt borítékban hagyja meg a tartózkodási helyét szükség esetére. A Guardian szerint több külföldi útjára is magával vitte Sylvia Kristel szoftpornó-színésznőt, az Emanuelle-filmek sztárját.
A mandátuma lejárta után két romantikus regényt is írt; az egyik, amely A hercegnő és az elnök címet viseli, egy Wales-ben, Cardiffban élő hercegnő szerelmi történetét meséli el egy francia köztársasági elnökkel. A regény nyomán feltámadt a pletyka, hogy Giscard-nak a valódi walesi hercegnővel, Dianával is viszonya volt, de ezt a volt elnök vehemensen tagadta, váltig állítva, hogy a regény 100%-ban kitalált elemeket tartalmaz.
Forrás:
(1841–1899, hivatalban: 1895–1899)
A képen a napilap címoldala látható, amely hírt adott a francia köztársasági elnök, Faure haláláról. Az elnökre irodájában akadt rá a személyzet, mellette szeretője, a 30 éves Marguerite Steinheil éppen a ruházatát igazgatta. Mint kiderült, az 58 éves politikus szex közben agyvérzést kapott és nem sokkal ezután meghalt. A rossz nyelvek szerint mindez orális szex közben történt, de erről nincs történelmi bizonyíték.
Forrás:
(1890–1970, hivatalban: 1959–1969)
Ő a szabályt erősítő kivétel; 20. század francia és európai történelmének egyik legjelentősebb figurájáról úgy tudni, hogy csaknem 50 éven át hűséges volt a feleségéhez, Yvonne-hoz és szerető apaként nevelte három gyereküket, akik közül az egyik Down-szindrómával született. Konzervatív, rendszerető embernek ismerték őt és a feleségét, Yvonne-t is, aki osztotta férje nézeteit, sőt tovább is ment: kampányolt a prostitúció, a pornográfia és a meztelen filmjelenetek ellen. Sőt, arra is rá akarta venni az urát, hogy tiltsa be Franciaországban a miniszoknya viselését, de amaz ellenállt.

6+1 durva sztori vezető francia politikusok szaftos magánéletéből

A francia közvéleményt igazából még ma sem érdeklik ezek a balhék, most sem ez döntötte el a választásokat.