Galéria
Forrás: Kréta nyugati partján található ez a varázslatos part, ahol a már lemorzsolódott rózsaszín koralloknak köszönhető a homok púderpinkre festett árnyalata. Igazán páratlan látvány!

Forrás:
Elképesztően tiszta víz, ahol igazán élvezetes a búvárkodás. Arról nem beszélve, hogy a partszakasz állandó lakói a tengeri csillagok, így aki még nem látott élőben ilyet, itt bármikor pótolhatja.

Forrás: Az öböl kizárólag hajóval vagy a sziklákon lesétálva érhető el, így itt biztosan nem kell tömegre számítanod. A part egy UNESCO által védett területen fekszik, így egész biztos, hogy szinte érintetlen, kristálytiszta vízben fürdőzhetsz, ha ezt a helyet választod.
Forrás: Ne kattints el innen, ez még véletlenül se Photoshop! Ez a Maldív-szigetek egyik legnagyobb kincse a sok közül: olyan fotoplanktonok élnek itt ugyanis, amelyek lumineszkálnak a sötétben, még romantikusabbá téve ezzel egy egyszerű esti, part menti sétát. Ki akar ide menni nászútra? ;-)
Forrás: Ha ide vezet az utad egy kis pihenésért, egész biztos lehetsz benne, hogy szinte bárhol részed lehet egy kiadós lávaköves masszázsban. Itt ugyanis a tengerpart teljes hosszában lávafolyás eredményeképp jött létre, amit a víz az évek folyamán szépen kisebb-nagyobb kavicsokká finomított.

Forrás: Meglepő ugyan, de a Nyúl-szigeten nincsenek nyulak. Annál inkább van viszont finom, homokos part, ami egy olyan öbölben bújik meg, ahova bátran elvonulhatunk a világ zajai elől. 

Forrás: Ugye nem kimondottan erre gondoltok, amikor valaki a tengerpartot emlegeti? Nos, mi sem, azonban ez az érdekesen kialakított partszakasz annyira szemet gyönyörködtető, hogy akár csak egy kósza sétára is elröppennénk oda! A változatos piros szín egyébként egy parton élő növénynek köszönhető: a Suéda fű életkorának megfelelően változtatja színét, s áprilisban kezd halvány piros árnyalattal, majd mire már elég idős lesz, eléri a mély piros színét.

Forrás:
WHITEHAVEN BEACH | WHITSUNDAY ISLAND | AUSZTRÁLIA
Aki a fehér homokos tengerpartok megszállottja, annak feltétlenül el kell ide látogatni! A homok itt ugyanis majdhogynem hófehér a 98 százalékos szilícium-dioxid-tartalma miatt.





Forrás: A part mentén hatalmas mészkősziklák magasodnak, a víz hőmérséklete több mint kellemes, a színe a lehető legtürkizebb, és még egy Maja kastélyt is találunk a dombtetőn. Kell ennél több?
Forrás: Meglehet, hogy nem itt fogunk a legmelegebb vízben pancsikolni, de a látvány még a hűvös vízért is kárpótolhat bennünket. Az igazán érdekes formába rendeződött bazaltsziklák és kövek ugyanis igen ritka jelenségnek számítanak a világon.

10 meseszép tengerpart a világon, ahol legalább egyszer csobbannánk egyet!

Ki ne akarna "számkivetett" lenni ezeken a helyeken?!