Galéria
Forrás:

1. Igyál zöld teát. Egy nemrégi kutatás szerint ennek kiemelkedő hatása van az anyagcserére: napi 70 kalóriával többet éget el a 'közönséges' teánál, ami bő 3 kilónyi zsírt jelent évente!


Forrás:

2. Az italod legyen nullkalóriás: leginkább víz (némi menta vagy citrom belefér), néha kávé, tea (tej és édesítő nélkül). A folyadékok nem telítenek el úgy, mint a szilárd táplálék, ezért fontos, hogy amikor iszol, valóban csak a szomjadat oltsd. Ha teheted, kerüld vagy mérsékeld az alkohol fogyasztását is.


Forrás: Az erősítő edzés izmot épít, ami tovább serkenti a kalóriaégetést edzés után is. Minél több az izom, annál karcsúbb leszel. Ha nincs időd edzőterembe menni, egy gyors otthoni edzés megmentheti a napodat. Itt van például egy kézisúlyzós edzésterv.

 


Forrás: A nátrium megtartja a vizet, vagyis puffaszt. A legtöbben túl sok sót eszünk. Érdemes erre is figyelni, amikor vásárláskor elolvasod az apróbetűs részt, legyen bár szó levesporokról, konzervkajákról vagy ropogtatnivalókról.

 


Forrás: A csípős paprika serkenti az anyagcserét: a benne levő kapszaicin nevű összetevő segíti a stresszhormonok, például az adrenalin kibocsátását. Mi több, a csípős ízek csökkentik az étvágyat is. Persze mint minden mást, a csilit is érdemes mértékkel adagolni.

 


Forrás: 6. Aludj többet. Számtalan kutatás bizonyította, hogy az alvásmegvonás hizlal, és nemcsak az éjszakai falatozások miatt, hanem azért is, mert az alvás regenerálja a szervezetedet, többek közt az anyagcserédet is. Az alvás biztosítja, hogy a tested, az egészséged napi egyensúlyban legyen. Úgyhogy ne spórolj az alvásra szánt időn, napi 7 óra alvás minimum jár neked.


Forrás:

7. Esténként tegyél egy kiadós sétát. Az edzés persze minden napszakban hasznos, de a magam részéről vacsora előtt szeretek a legjobban edzeni, mert ez az addigra meglehetősen lelassult anyagcserémet újra felpörgeti. Hovatovább a vacsorát könnyebben és gyorsabban dolgozza fel a szervezetem félórás gyaloglás vagy kocogás után.


Forrás: 8. Ne hagyj ki egyetlen étkezést sem. Ettől nem fogsz gyorsabban fogyni, sőt. Ilyenkor a tested takarékoskodni kezd az energiákkal, és lelassítja az anyagcserét. Tarts magadnál gyümölcsöt és magvakat, hogy akkor is egyél valamit, amikor semmire nincs időd.

Forrás:

9. Naponta 20 perccel többet eddz. Legyen ez a napi 20 perc alap azokon a napokon is, amikor épp nincs zumbaórád vagy nem futsz egy szigetkört a barátnőddel. Ez lehet séta, lépcsőzés, kertészkedés – minden ilyenfajta mozgásforma sokkal jobbat tesz, mintha ezt a 20 percet a gép előtt ülve töltenéd.


Forrás:

10. H2O, H2O, H2O. Ezt már nagyon sokszor hallottad – aminek az az oka, hogy a napi 2 liter víz fogyasztása talán a leggyorsabb módja a biztonságos súlyvesztésnek. A víz megkönnyíti a gyorsabb emésztést, ami szabad utat ad a kalóriaégetésnek. A víz tartja kiegyensúlyozott működésben a szervezetedet.


Forrás: 5 nap alatt 5 kiló mínusz? Délután négyig csak csokis turmix? Kíméld meg magad ezektől a kamudiétáktól. Inkább egyél sok zöldséget, mérd magad rendszeresen, mozogj minden nap, aludj eleget, igyál sok vizet és ne nassolj többet egy nap 200 kalóriánál. Ezek nemcsak egyszerű alapelvek, hanem fenntarthatók is, hozzájárulnak ahhoz, hogy sokáig élj és ezalatt finomakat egyél. :)

 


Így fogyhatsz a leggyorsabban, még a biztonságos keretek között maradva: 11 tipp

Meg vagy győződve róla, hogy soha nem fogsz lefogyni, mert túl lassú, fáradságos procedúra előtt (esetleg közepén) állsz?