Galéria
Forrás: # What we did on our holiday Adott egy kedves házaspár, három életrevaló kölyökkel, akik épp vakációzni készülnek a nagypapához. Ez eddig nem tűnik rázós sztorinak, de ha megemlítjük, hogy épp szétköltöztek, és minden erejükkel azon vannak, hogy a gyerekek ne sérüljenek a válásban, ugyanakkor a család még ne szerezzen tudomást a döntésükről, nos az már nem olyan sima terep. Főként, hogy a gyerekszájra nem lehet felkészülni! (A film csak angolul, felirattal elérhető.)
Forrás: Igaz történet az angol síugró Eddie Edwardsról, aki az 1988-as téli olimpián lopta be magát a közönség szívébe, és vágyához híven írta be magát a sporttörténelembe. Ehhez azonban egy nagyon hosszú és embert próbáló út vezetett, rengeteg akaraterővel, kitartással, pofonnal és humorral kikövezve.
Forrás: Egy vérbeli séf, aki kicsit már kevésnek érzi a lehetőségeit a jelenlegi munkahelyén, mert nem kap szabad kezet az étterem tulajdonosától, és akinek még egy étteremkritikus is csúnyán beleköp a levesébe. Ha mindez nem lenne elég ahhoz, hogy kiakadjon, mindemellé még nem is valami jó apa, pedig nagyon igyekszik. Felrúgja hát a régi életét – mert nincs más választása –, és egy kiszuperált lakókocsival indul gasztroturnéra,legjobb barátjával és a kiskamasz fiával. Vajon mi sül ki ebből a sztoriból?
Forrás: Egy átlagosnak tűnő pasas életét látjuk egészen addig, amíg be nem tekinthetünk a képzeletbeli világába, amelyet a mindennapos, unalmas pillanatok hívnak életre az elméjében. Hogy az álomba illő képzelgések ne csak ábrándok maradhassanak, a férfi úgy dönt, hogy izgalmassá teszi végre az életét. És igen, ebben egy nőnek is igen nagy szerepe van...
Forrás: A családjától nemrég elköltözött, és egyre inkább lecsúszó lemezkiadó menedzser egyik este elázva beül egy kocsmába, ahol meghallja a csengő hangú, ám énekesi karrierre egyáltalán nem áhítozó csajt énekelni. Máris visszatér az életkedve, és megpróbálja meggyőzni, hogy vegyenek fel közösen egy lemezt.
Forrás: Egy igen bizonytalan, önmagát kereső fickó – aki nem mellesleg író –, kissé sznob menyasszonyával és annak rongyrázó szüleivel Párizsba látogat. Az egyre hivalkodóbb és sokszor megalázó közös programok elől menekülve úgy dönt, hogy éjszaka nyakába veszi a várost. Ekkor – valami megmagyarázhatatlan dolognak köszönhetően – a régi idők Párizsában találja magát, ahol a bárban Cole Porter ül a zongoránál, és ahol Fitzgeraldék állandó se vele, se nélküle civakodása zajlik a háttérben.
Forrás: Egy magától eléggé elszállt angol bróker megörökli rég látott bácsikája provence-i villáját, szőlőültetvényestől és borászostól. Úgy dönt, hogy kicsit belekóstol a vidéki életbe, ahol rég elfeledett gyerekkori emlékei vissza-visszatérnek. És még egy végtelenül vonzó hölggyel is összehozza a sors, aki végre feladja neki a leckét.
Forrás: Indiai család, jó sok gyerekkel, s ők Európában próbálnak meg új életet kezdeni. És hát hova is vethetné őket a sors, ha nem Franciaországba, ahol minden a gasztronómiáról szól, miközben egy teljesen más kultúrát és más ízvilágot hoznak magukkal? Szerencsére a jó receptek mellett egy ígéretes séfnövendéket is rejteget a família, aki az új helyen most megkapja a lehetőséget, hogy igazán megvillantsa tehetségét, és ezzel megalapozza a család jövőjét.

Életigenlő filmek, amiktől azonnal visszatér a jókedvünk

Szerethető, nevettető, életszagú filmek, nem a csöpögős fajtából.