Galéria
Forrás:

A legtöbb nő életében a harmincas évek a gyermekvállalás(ok)ról szólnak. Ám a terhesség alatt és sokszor még utána is sokan tapasztalnak medencetájéki kellemetlenségeket. S hogy mindennek milyen hatása van a szexuális életükre? Az, hogy egyes pozitúrák bizony fájnak.

A legjobb póz számukra: Olyan pózokat kell előnyben részesíteni, amelyek tehermentesítik a medencét. Ilyen például a kutyapóz, vagy az oldalt fekvő pozitúrák, ahol a nő képes kontrollálni a behatolás sebességét és mélységét.


Forrás:

Sok negyvenes nő panaszkodik rendszeres derék-és hátfájásra, és bizony ilyenkor már megjelenhet az isiász, más nevén az ülőideg-zsába is, amely főként azokat érinti, akik sokat ülnek gép előtt (azaz ülő foglalkozásúak). Ilyenkor természetesen olyan pózokban kell gondolkodnunk, amelyek leveszik a terhelést az ülőidegről és mentesítik az alsóháti szakaszt és a csípőt.

A legjobb póz számukra:
A négykézlábas pozíció minden kívánalomnak megfelel, de befutó lehet a fentiekben már említett oldalfekvéses verzió is. A kalandvágyóbbak számára pedig az ún. fordított lovagló pozíció az ideális, amelyben a nő a férfinak háttal ülve lovagolja meg partnerét.


Forrás:

Ebben az életkorban a menopauza és az azzal járó hormonális változások keseríthetik meg a hölgyek mindennapjait. Az ösztrogénszint-esés hatására sok nő tapasztal hüvelyszárazságot és a vagina szövetei is vékonyodnak: ennek hatására pedig a szex fájdalmassá válhat. Ilyenkor a medencesüllyedés sem kizárható: a medence környéki belső szervek megsüllyedhetnek és nekinyomódhatnak akár a vaginának is.

Persze vannak előnyei is a kornak: nagyon fontos említést tenni a tapasztalatról, hiszen negyven felett már mindenki rendelkezik kellő jártassággal, amelyek a szexet még tökéletesebbé, változatosabbá teszik. Az évek hosszú sora alatt levetkőzött gátlások olyan örömteli, kreatív nemi életet eredményezhetnek, melyeket minden huszonéves megirigyelhet.

Legjobb pózok számukra: Kifejezetten hasznos és élvezetes lehet az ülőpozíció, amikor a nő partnere ölében ül, felé fordulva: ebben ugyanis - már ha kényelmes - a nő tudja irányítani a behatolás sebességét és erejét. Az is jól működhet, ha a nő hátán fekszik és csípője alá tesz egy párnát.


Forrás:

Unalmas már a misszionárius póz? Egy együttműködő és lelkes partner és némi kalandvágy kell csak, hogy az alábbi pozitúrákkal (újra) izgalmasabbá váljanak a gyengéd percek.

Rodeó

A férfi feküdjön hanyatt az ágyon, majd csússzon le a földre annyira, hogy csak a hát felső része és a fej maradjon a fekvőfelületen. A testsúlyt a láb tartja a földön. A nő nyeregbe pattan, lábizmai segítségével mozog le és fel. Ebben a pózban a nő teljes mértékben meg tudja választani a szöget, a sebességet és a lökések mélységét. Szabadon tud mozogni, hiszen a saját súlyát tartja. A férfi ott érinti meg mindkét kezével, ahol csak szeretné.

A kényelmes

A nő hasra fekszik, medencéje alá egy párnát helyez. A férfi a két lába közé fekve hátulról hatol be. Ez az egyik legkönnyebb és legbiztosabb módja annak, hogy a titokzatos G-pontot el lehessen érni. 

X-akták

A férfi szétvetett, térdben enyhén hajlított lábakkal ül az ágyon, a nő pedig rajta, lovagló ülésben. A nők jobban szeretik, ha a hüvelyükben levő pénisz fókuszált nyomóhatást fejt ki, miközben a csiklót is izgatja. Meg is lehet fogni egymás kezét, esetleg hanyatt dőlni, az a lényeg, hogy a pénisz töve érintse a nő legérzékenyebb pontját.


A legjobb szexpózok 30, 40 és 50 felett

Rátok passzol a leírás?