Galéria
Forrás: Azért nem mehetett férjhez William Powell színészhez, mert állítólag az MGM-mel kötött szerződése tiltotta, hogy házasodjon. Egy szexbomba hogy lehet feleség? – gondolta ugyanis a kor mozilátogatója, legalábbis a stúdió szerint. Amikor Harlow teherbe esett a színésztől, pánikban hívta a stúdió PR-főnökét, Howard Stricklinget, majd röviddel ezután Mrs. Jean Carpenter néven jelentkezett be egy kórházba „pihenési” célzattal. Harlow-val később veseelégtelenség végzett nagyon fiatalon, 26 évesen.

 


Forrás:

A kor nagy „vampjának” számított és megrögzött férfifaló hírében állt. „Úgy ment abortuszra, mint más nők hajat göndöríteni”, írja életrajzírója.


Forrás:

Az énekes–színésznő 1935-ben esett teherbe; szintén az MGM-es Howard Strickling lépett közbe, hogy „elhárítsa a problémát”. McDonald „fülfertőzéssel” került kórházba.


Forrás: A színésznőről azt írja életrajzírója, hogy „tudta honnan jött, és nem akart visszatérni oda”. Joan 1931-ben elhidegült férjétől, Douglas Fairbanks Jr.-tól és teherbe esett, méghozzá állítólag Clark Gable-től. Strickling rögtön közbelépett és intézkedett. Crawford azt hazudta a férjének, hogy megcsúszott forgatás közben és így vesztette el a babát.

 


Forrás:

Crawford nagy riválisa rendszeresen vetette alá magát illegális orvosi beavatkozásoknak. Sok választása nem volt: ő tartotta el egész családját, ideértve édesanyját, nővérét és férjét. Ha a 30-as években gyereket vállalt volna – mondta később életrajzírójának –, lemaradt volna legnagyobb szerepeiről, például az Örök szolgaság című filmről, amelyért első Oscar-jelölésért kapta. Később három gyereke született, az elsőnek 39 évesen adott életet. Nagyon büszke volt arra, hogy végre anyává lett és rácáfolt saját édesanyja intelmére, miszerint nem lehet belőle nagy színésznő és anya egyszerre.


Forrás: Éppen Frank Sinatrával élt házasságban, amikor (annak tudta nélkül) teherbe esett tőle. „Az MGM mindenféle szankciókat alkalmazott a gyerekeket vállaló sztárokkal szemben – idézi Gardnert a The Golden Girls of MGM című könyv szerzője. – Ha megtartottam volna, csökkentették volna a gázsimat. Frank le volt égve és én tudtam, hogy az előttem álló filmeknek köszönhetően a világon mindenhova eljuthatok. Az MGM megszervezte, hogy Londonba repüljek és valaki végig velem volt a stúdiótól. Az abortusz nagyon diszkréten zajlott le.”

 


Forrás: Gyakorlatilag kislányként, 16 évesen lett világhírű az Óz, a csodák csodája főszerepében. Vagyis gyerekkora óta nemigen dönthetett a saját testéről.
„Az MGM-lányok meg kellett, hogy tartsák szűzies imázsukat – olvasható a már idézett The Golden Girls of MGM című könyvben. – 1941-ben, 19 évesen hozzáment David Rose zenészhez, a stúdió tudta és hozzájárulása nélkül. Alig 24 órával később már dolgoznia kellett. Amikor teherbe esett Rose-tól, édesanyja, Ethel szervezte meg számára az abortuszt, a stúdióval együttműködésben. 1943-ban viszonyba keveredett Tyrone Power színésszel és teherbe esett tőle – ismét a stúdió „intézkedett”. Számtalan magánéleti botrány után gyógyszertúladagolás végzett a színésznővel 47 évesen.
Forrás: A színésznő története különösen kegyetlen. Ő is teherbe esett Tyrone Powertől. Megint az MGM embere, Howard Strickling rendezte el a dolgokat. 1941-ben Artie Shaw, Turner kísérőzenekarának vezetője is teherbe ejtette a színésznőt, és az abortuszt ezúttal Strickling a filmbemutató körútjának hawaii állomására szervezte. A beavatkozás érzéstelenítés nélkül történt a szállodai szobájában, és Turner édesanyja a kezét a lánya szája elé téve igyekezett elfojtani annak fájdalomkiáltásait. Az abortusz költségeit később levonták Turner gázsijából. Egy héttel később már ismét forgatott.
Forrás:

A mexikói származású sztár teherbe esett szeretőjétől, Harald Ramondtól, de az nem akarta feleségül venni. Hívő katolikusként nem volt hajlandó abortusznak alávetni magát, ezért inkább öngyilkos lett.


Forrás: Ő volt az első fekete színésznő, akit Oscarra jelöltek a legjobb női főszereplő kategóriájában. A film, amelyért a fenti dicsőség érte, az 1954-es Carmen Jones volt, amelynek rendezője, Otto Preminger 1955-ben véletlenül teherbe ejtette. Természetesen kizárt volt, hogy elváljon és feleségül vegye a színésznőt, már csak azért is, mert Preminger fehér volt és bár Kaliforniában már legális volt a vegyes házasság, több más államban még nem, ezért a nézőket ugyancsak megosztotta volna egy ilyen frigy. A Scandals of Classic Hollywood című könyv szerint Dandridge-et ezután abortuszra kényszerítette a stúdió.


 


Forrás:

Azon kevés filmcsillagok közé tartozott, akik ellenálltak a stúdió nyomásának. Mélyen vallásos katolikusként 1935-ben külföldre utazott, hogy kikúrálja magát egy „titokzatos betegségből”, miután teherbe esett Clark Gable-től (aki megerőszakolta, de ezt Young csak öregkorában mondta el a gyerekeinek). Végül otthon, Los Angelesben adott életet a lányának, akit örökbeadott, de néhány hónappal később hivatalosan örökbe fogadta.


Színésznők, akiket stúdióik egykoron abortuszra kényszerítettek

Hihetetlen, hogy Hollywood legszexibb filmcsillagjai rabszolgaként voltak kiszolgáltatva a stúdióknak a 30-as, 40-es években. Sokszor még férjhez sem mehettek, nem hogy gyereket vállalhattak volna, különben sérült volna „szűzies” imázsuk. Joan Crawford, Judy Garland, Ava Garner mind-mind érintettek voltak.