Galéria
Forrás: „Életem egyik legnehezebb döntése volt. Ma is gondolok rá. De ezek a tények nem jelentik azt, hogy megbántam volna a döntésemet. Ez volt a helyes választás életemnek abban a korszakában. Szemernyi kétségem sincs efelől” – jelentette ki Amber a Twitteren.
Forrás:

„Csaknem 60 évvel ezelőtt anyámnak illegális abortusza volt. Túl szívszaggató élmény volt számára ahhoz, hogy beszélni tudjon róla, de azért nem titkolta el előlem. 2010-ben a feleségemnek abortusza volt, miután kiderült, hogy a magzat nem életképes. Nem lehet és nem is szabad visszafordulnunk” – twittelte a színésznő, aki nemrég kormányzójelöltként is indult New York államban. A házaspárnak azóta egy fia született és még két fiút nevelnek Cynthia korábbi házasságából.


Forrás:

A Csajok színésznője egy választáspárti kampányvideóhoz adta az arcát: „2007-ben terhes lettem az akkori fiúmtól. Nem voltam benne biztos, hogy életem végéig összekötve akarok lenni vele. Nem voltam kész arra sem, hogy felneveljek egy boldog, egészséges gyereket. Úgyhogy a Planned Parenthoodhoz fordultam és az utolsó fillérem is ráment az abortuszra... Még ma is látom a szégyent az embereken, valahányszor előjön ez a téma. Ezért mindig nyíltan beszéltem erről, különösen más nőkkel.” 


Forrás: Milla keményen odamondott: „Nem szeretek politizálni, csak akkor szólalok meg ilyen témákban, ha muszáj. Idő előtt meg kellett szakítanom a terhességemet és az egész műtét alatt ébren voltam. Életem egyik legszörnyűbb élménye volt. Ma is rémálmaim vannak tőle. Egyedül voltam és tehetetlen. Ha arra gondolok, hogy a nőknek a legrosszabb körülmények között kell alávetniük magukat az abortusznak az új törvények miatt, felfordul a gyomrom.
Az én műtétem életem egyik legmélyebb depressziós korszakához vezetett... Szünetet kellett tartanom a munkámban. Hónapokig elszigetelve éltem és igyekeztem erős lenni a két csodálatos gyerekem kedvéért. 
Az abortusz legjobb esetben is rémálom. Egyetlen nő sem akar átesni rajta. De küzdenünk kell azért, hogy jogunk legyen biztonságos terhességmegszakításhoz, amennyiben szükséges.”
Forrás: A Hatalmas ég színésznője terjedelmes posztban kelt ki az abortuszt tiltó törvények ellen az Instagramon. Ilyeneket ír többek között: 

„Fiatalabb koromban volt egy abortuszom. Ez volt a legokosabb döntés, amit meghozhattam, nem csak magam és az akkori barátom, de a meg nem született magzat érdekében is.
Ha akkor babát vállalok, soha nem jöttem volna ki a szegénység, a káosz, a diszfunkció ördögi köréből, amelybe beleszülettem.
Arra kényszeríteni egy nőt, hogy megszülje a gyermekét, amikor még nincs rá készen, amikor nincs egzisztenciálni, amikor megerőszakolták, amikor egy rokona megrontotta, az nem tesz jót ennek a gyermeknek.
Ha kötelezővé teszitek a nők számára, hogy megszüljék a magzatukat, miért nem beszéltek kötelező szexuális felvilágosításról, ingyen bölcsődéről, gyedről?
Az életünk, a traumáink, a családtervezésünk egyedül a mi döntésünk. És semmiképp sem egy csapat idős, fehér férfi döntése.
Ugyanakkor örülök, hogy férfiak is felszólalnak az ügyben – a nők nem egyedül szoktak teherbe esni.” 


Forrás: Whoopi egy esszében írta meg a történetét: „Tizennégy évesen tudtam meg, hogy terhes vagyok. Nem jött meg a menstruációm. Nem mondtam el senkinek. Pánikba estem. Forró fürdőt vettem. Megittam ezeket a fura koktélokat, amikről a lányok beszéltek: viszkit egy kis hipóval, alkohollal, tejszínnel és szódabikarbónával keverve (valószínűleg az utóbbinak köszönhetem, hogy nem ment tropára a gyomrom). Annyit rókáztam, hogy el sem tudom mondani. Jobban féltem attól, hogy elmondjam valakinek, mi történt, mint hogy kimenjek egy parkba egy vállfával, amit végül meg is tettem.”
Forrás: A színésznő lakonikusabban fogalmazott, mint a kollégái: „30 évesen megerőszakoltak, megszakítottam a terhességet. Az erőszaktevőnek mindennek tetejébe még apasági jogai is lettek volna.”

7 híresség, aki nyíltan beszélt az abortuszáról

Hihetetlen, hogy Hollywood legszexibb filmcsillagjai rabszolgaként voltak kiszolgáltatva a stúdióknak a 30-as, 40-es években. Sokszor még férjhez sem mehettek, nem hogy gyereket vállalhattak volna, különben sérült volna „szűzies” imázsuk. Joan Crawford, Judy Garland, Ava Garner mind-mind érintettek voltak.