Galéria
Forrás:
– Főleg a térdműtétem óta – vallja be Jen Ator fitneszszerkesztő. – Egy futóedzés előtt mindig kitöréseket csinálok: hátra, előre, keresztbe, oldalra 10-10 darabot, és mindezt mindkét lábbal. A kitörés a futómozgás eltúlzott formája, így segít a megfelelő izmokat és ízületeket készenléti állapotba helyezni.

 


Forrás:
– Még hogy kézisúlyzók, kettlebellek és ugrókötél nélkül lehetetlen az edzés! Egy saját testsúlyos gyakorlatsort bárhol, bármikor beiktathatok, és az eszköz nélküli edzés arra is jó, hogy az ember a helyes mozgásra és testtartásokra koncentráljon – mondja Camilla Borowsky, a brazil Women's Health főszerkesztője.
Forrás:
– Ha éppen nem versenyre készülök, akkor az erőteljesebb, izzasztósabb edzéseimet közvetlenül hajmosás előttre ütemezem. A forrójóga, a spinning, az intervall-edzés ilyenkor kerül sorra. A hajmosás utáni egy-két napon marad a sima súlyzózás – súgja meg az olvasóknak Marissa Gainsbourg, a Women's Health fitneszszerkesztő-helyettese.

 


Forrás: Amint rákaptam arra, hogy napi 10 percet nyújtsak, két kiló zsírt adtam le és a futásom is sokkal intenzívebb, eredményesebb lett. Fekvőtámaszból is dupla annyit csinálok egyhuzamban – mondja Michael Easter, az amerikai Men's Health szerkesztője.

 


Forrás:
– Mindenki azt feltételezi, hogy napi millió kilométert futok és egyfolytában squatokat csinálok. Meg szoktak lepődni, amikor megtudják, hogy a mozgásom alapja a gyaloglás. Alig van nap, hogy ne tudnám le a 10 ezer lépésemet. A munkába is gyalog járok és délutánonként 10-15 perc sétát iktatok be. Ez az egyetlen sport, amit tényleg minden nap űzök – árulja el Jen Ator.

 


Forrás:
– Nem hagyom annyiban, hanem felteszek magamnak kérdéseket: ki vagyok égve? sérülés kínoz? vagy csak egy kis pihenésre van szükségem? Így bármit döntök ezután, képes vagyok újratervezni, akár úgy, hogy csak egy 15 perces rapid menetet vállalok be aznap, és majd másnap egy kicsit intenzívebb gyakorlatsort választok. Szó sem lehet arról, hogy ostorozzam magam! – jelenti ki Hannah McGodrick, az amerikai Runner's World social media szerkesztője.
Forrás:
Különböző súlyzókat tartok az íróasztalom fiókjában, és ha semennyi szabadidőm nincs, akkor is lerúgom a cipőm és kettlebell-lendítéseket csinálok két emailezés között. Hatékonyabb, mint egy dupla eszpresszó! – állítja Jen Ator.

 


Forrás:
Ha mindig te vagy a legjobb az edzőcsoportodban, akkor rossz csoportban vagy. „Általában olyan emberekkel edzek, akik gyorsabbak és tapasztaltabbak nálam, és ez fittebbé, gyorsabbá és magabiztosabbá tesz akkor is, ha az elején ijesztőnek tűnik” – mondja Leah Flickinger, a Bicycling magazin vezető szerkesztője.

 


Forrás:
– Néha csak rádobok egy törülközőt a futógép kijelzőjére és zeneszámokra futok – állítja Jen Ator. – Három dalnyi könnyed kocogás, három dalnyi erőteljesebb futás és így tovább. Ennek köszönhetően kevésbé koncentrálok arra, hogy még hány perc van hátra az edzésemből.

 


Forrás:
Ha például oldalállású plankeket csinálok vagy bicepszhajlító gyakorlatokat, mindig ráfókuszálok agyban is az izomcsoportra, amelyet épp megdolgoztatok és elképzelem, ahogy könnyebbé válik. Működik, komolyan – fogadkozik Gainsbourg.

 


Forrás:
Egy jó pohár bor vagy egy-egy kocka csokoládé bejátszik néha. A lényeg az, hogy jó minőségű legyen. Ha a minőségre törekszel, kisebb valószínűséggel fogsz túl sokat fogyasztani belőle.

 


Néha 5 perc is elég! Fitneszszakértők 11 apró titka, amelyektől a legrohanósabb napokon is formában maradnak

Szeretted volna valaha tudni, hogyan tartják formában magukat, akiknek a fitnesz a szakmájuk? Most kiderül.