Galéria
Forrás:
A Trónok harca cselekménye annyira titkos, hogy a szereplők is jó eséllyel az utolsó pillanatban értesülnek róla, hogy a karakterük meghal a következő részben. Ezért mindannyian folyamatos készültségben vannak, hiszen talán váratlanul tudják meg, hogy véget ért számukra a sorozat. Sophie Turner egyelőre még a stáb tagja, de a karaktere miatt úgy érzi, jobb lenne, ha a hetedik évad során Sansa is befejezné földi pályafutását.
„Szeretném, ha a halálom sokkoló és emlékezetes lenne – nyilatkozta egyszer Sophie. – Ha benne vagy a Trónok harcában és még csak egy látványos haláljelenet se jut neked, mi értelme az egésznek?”

 


Forrás:
Dan három éven át játszotta Lady Mary unokatestvérét és szerelmét, de egy idő után jobban szeretett volna a színpadi és a filmes munkáira koncentrálni. Végül Matthew tragikus autóbaleset áldozata lett. „Mindig is három évre terveztük – magyarázta Dan egy interjúban –, mégis nehéz volt az elválás. (...) A sorozatkészítés nagyon kisajátítja az embert. Furcsa, felszabadító érzés kilépni egy ilyen munkából, ugyanakkor szomorú is, mert nagyon, nagyon kötődöm a sorozathoz.”

 


Forrás:
Kal Penn 2009-ben távozott a sorozatból, mert állást kapott a Fehér Házban, az Obama-kormány közszolgálati irodájában. Ezért az ötödik évad végén meg kellett halnia. „Hihetetlenül megtisztelve érzem magam, amiért a Fehér Házban dolgozhatok” – nyilatkozta akkor.

 


Forrás: A női tévénézők egyik kedvenc karaktere, Will Garner a sorozat ötödik évadának kellős közepén lett fatális gyilkosság áldozata. Ez a teljesen váratlan fordulat azért is volt sokkoló, mert azt megelőzően egyetlen fontos karakter sem halt meg A férjem védelmében sorozatban. „Kezdetben rövidtávú szerződésem volt, amit újra és újra meghosszabbítottak. A negyedik év végén lejárt a szerződésem és úgy döntöttem, nem hosszabbítottam meg. Művészi okokból hoztam ezt a döntést, új dolgokat szerettem volna felfedezni – az életemben és a karrieremben egyaránt.' 

 


Forrás: Hónapokon át Hawaiin élni és forgatni nehezebb, mint gondolnánk, és Akinnuoye-Agbaje mindkét szülőjét elvesztette, amíg távol volt. Szeretett volna hazatérni Londonba, és a producerek tiszteletben tartották a döntését. Pedig nekik sem volt könnyű, mert mint később egyikük, Damon Lindelof nyilatkozta, Mr. Ekót eredetileg Locke nagy riválisának szánták.

 


Forrás:
A Star Wars hét részéből négyben is szerepel Harrison Ford – utoljára a 2015-ös Az ébredő erőben –, de már az eredeti trilógia forgatásakor is úgy érezte, jobb lenne, ha Han Solo feláldozná magát a harcostársaiért. George Lucas azonban nem értett egyet vele, mert úgy látta, nincs jövője a halott Han-akciófiguráknak. Több mint 30 évvel később Han Solo végre méltó módon lelte halálát. 
„Már 30 éve érveltem amellett, hogy Han Solónak meg kell halnia, nem azért, mert meguntam volna, hanem azért, mert tudtam, hogy az önfeláldozása súlyt és érzelmi töltetet adna a filmnek.”
 

Forrás: A rajongók egyik kedvence volt, mégis ki akart szállni a sorozatból Dean Norris. Csakhogy nem lehetett, mert az utolsó évadban a cselekmény két részre vált szét és emiatt végig maradnia kellett, hovatovább kénytelen volt lemondani egy másik tévésorozatot. „Nem lenne érdekesebb, ha Hank meghalna az első nyolc részben? – kérdeztem. Erre azt mondták: Nem, maradnod kell a második nyolcban. Öt éve építjük ezt a befejezést... Természetesen örülök, hogy így alakult” – mesélte később.

 


Forrás:
A harmadik rész előkészületei során Sigourney megtudta, hogy a Fox tévécsatorna tervezi az Alien vs. Predator filmeket, „ettől depressziós lettem, mert büszke voltam a filmekre”. Ez ösztönözte arra, hogy arra kérje a producereket: öljék meg a karakterét az Alien 3-ban.
Forrás: A sorozat készítését több dráma is kísérte, ezek közé tartozott, hogy Knight viszonya elmérgesedett A Grace Klinika kitalálójával és producerével, Shonda Rhimes-szal. A hírek szerint nem volt elégedett azzal, amilyen irányba tartott a karaktere. Végül megkapta, amit kért: az általa alakított sebészdoktort halálra gázolta egy busz.
Forrás: A színész botrányos viselkedését, drog- és alkoholfüggőségét egyre nehezebben viselték a sitcom készítői, ráadásul több nehezen félreérthető utalást is tett rá, hogy ki szeretne szállni a sorozatból. Miután becsmérlően nyilatkozott a sorozat produceréről, Chuck Lorre-ról, a csatorna kitiltotta Sheent a stúdióból, ami azért is volt különösen nagy skandalum, mert ő volt akkor (2011) a legtöbbet kereső tévészínész. A produkció néhány hónapig szünetelt, majd Asthon Kutcher ugrott be Sheen helyére.

10 kedvenc színészed, aki maga kérte, hogy írják ki a sorozatból

Rengeteg oka lehet annak, hogy valaki nem szeretné tovább játszani nézők milliói által rajongott karakterét. VIGYÁZAT, SPOILEREK.