Galéria
Forrás:

„Nem tudom, hogy természettől fogva monogám-e bárki. Ugyanolyan ösztönök hajtanak minket, mint az állatokat. De olyan társadalomban élünk, amely belénk véste, hogy viselkedjünk.” (Cameron Diaz)


Forrás:

„Szerintem a monogámia mesterséges dolog. Nem hiszem, hogy bármi ilyesmi természetesen jönne” – ismerte be Tom Ford divatmogul és filmrendező (a képen balra), aki 1986 óta él együtt partnerével, Richard Buckley újságíróval.

 
Forrás: és Jada Pinkett Smith közismerten liberálisan állnak hozzá a házasságukhoz. Jada ugyanakkor tagadja, hogy nyitott kapcsolatban élnének. „Mindketten azt tesszük, amit akarunk, mert megbízunk egymásban. Ez nem jelenti azt, hogy nyitott kapcsolatban élnénk... azt jelenti, hogy felnőtt kapcsolatban élünk” – igyekezett tisztázni a helyzetet a színésznő.
Forrás:

„Komolyan azt gondolom, hogy a monogámia furcsa állapot, nők számára különösen az. Szerintem fogságban tartanak bennünket bizonyos romantikus eszményképek, amelyek jó ideje befolyásolják a párkapcsolatokról alkotott képünket. Időnként elgondolkozom azon, hogy vannak-e alternatívák és hogy a düh, a kishitűség és a rettenet, amely a hűtlenséghez köt minket, reális-e.” Emma Thompson


Forrás:

„Minden, ami jó, áldozattal jár, nem igaz? Nos, ez is áldozat. Az embernek választania kell. Én a házasság eszméjét nagyon romantikusnak találom, és nagyszerű dolog azt gyakorolni. Nem hiszem, hogy monogámnak lenni természetes dolog lenne. Nagyon kemény, sok munkával jár. Éppen a tény, hogy ennyit kell dolgozni érte, bizonyítja, hogy nem természetes. Tisztelem és részt is vettem benne, de azt hiszem, szembemegy az ösztönénünkkel” – mondta Scarlett Johansson a Playboynak adott interjújában. Egyébként 2008-ban, két házassággal ezelőtt is nyilatkozott hasonlót. „Nem hiszem, hogy természetes ösztönünk a monogámia, de ez nem jelenti azt, hogy nem hinnék az igaz szerelemben. Hiszek abban, hogy megtalálhatjuk a lelki társunkat. Mindig monogám kapcsolatokban éltem és sosem akarnék nyitott kapcsolatot. Szörnyű lenne. A monogámia nem mindenkinek való és nem hiszem, hogy sokan képesek lennének rá” – úgy látszik, Scarlett ebben a tekintetben nem változott sokat.


Forrás: „Nem hiszem, hogy a monogámia megvalósítható lenne.” Alan Cumming színész (aki 10 éve él együtt férjével, Grant Schaffer grafikussal, de korábban nőkkel is voltak hosszú kapcsolatai)
Forrás:

„Még sosem találkoztam olyasvalakivel, akivel kapcsolatban ezt gondoltam volna: wow, simán el tudom képzelni, hogy életem egy szakaszát veled töltsem. Nem vagyok biztos benne, hogy az emberek genetikailag úgy lennének megalkotva, hogy egy emberrel kelljen leélniük az életüket.” (Mondjuk Shailene Woodley mindössze 25 éves, később még benőhet a feje lágya.)


Forrás:

„Persze, hogy lehet monogámiában élni. Csak hazugság lenne azt állítani, hogy élvezzük azt.” (Bill Maher színész, komikus)


Scarlett Johansson és még 7 sztár, akik nem hisznek a sírig tartó hűségben

Egyetértesz Scarlett-tel? Vagy szerinted a monogám kapcsolat a tartós együttélés egyetlen módja? Szavazz!