Galéria
Forrás: – Madonna nem fogta vissza magát: több százezer tüntető (és több millió tévénéző) előtt mondott trágár kifejezésekkel teletűzdelt beszédet. A szeretet forradalmáról szónokolt, arról, hogy együtt kell felvenni a harcot a változás érdekében. Le is keverték az élő közvetítésekben, és azzal vádolták, hogy erőszakos cselekedetekre buzdítja a népet, amire később az Instagramján így reagált: „Nem vagyok erőszakos személyiség”, és elmagyarázta, hogy az embereknek érteniük kell a metaforákból.
Forrás:

 

„Most beszéltem más felvonulások résztvevőivel, többek közt berliniekkel, akik megkértek, hogy továbbítsak egy különleges üzenetet: 'Mi itt Berlinben tudjuk, hogy a falak nem működnek'” – jelentette ki többek között Gloria Steinem, a feminista mozgalmak egyik legismertebb ikonja. Egyáltalán nem látszik rajta, hogy már 82 éves.


Forrás:

„A legjobbat akarjuk minden amerikainak. Nincs szükségünk gyűlöletre, bigott gondolkodásra, muszlimok regisztrációjára. Értékesnek tartjuk az oktatást, az egészségügyi ellátást és az egyenlőséget” – kiabálta a mikrofonba Alicia Keys, mielőtt elénekelte volna a Girl on Fire című dalt.


Forrás: egy 19 éves lány, Nina Donovan versét szavalta el, amelynek címe Nasty Woman (Trump titulálta így Hillary Clintont az egyik elnökjelölti vitában). A színésznő egyébként korábban Itt nézhetitek meg Ashley rendkívül erőteljes performanszát.

Forrás: Chrissy Teigen az utolsó pillanatban döntött úgy, hogy Washingtonba repül és részt vesz a nők felvonulásán. Mint a Twitteren írja, „azt terveztem, hogy Sundance Filmfesztiválra megyek John [Legend, énekes férje] filmjének bemutatójára, de most úgy érzem, muszáj Washingtonban lennem, hogy nőtársaimat támogassam”. Később azért poénkodott is a Twitteren, azt prognosztizálva, hogy minden résztvevő egyszerre fog menstruálni a tüntetésen.
Forrás: A második gyermekét váró Natalie Portman a Los Angeles-i felvonuláson biztatta a nőket arra, hogy minél többen foglaljanak el vezető pozíciókat és támogassák egymást hasonló törekvéseikben. 
Forrás: tőle szokatlan nyíltsággal beszélt a tüntetők százezrei előtt arról, hogyan kereste fel a Planned Parenthood nevű civilszervezetet nőgyógyászati problémáival 15 évesen és amazok hogyan mentették meg különböző betegségektől őt és barátnőit szűrővizsgálati programjaikkal. Mindennek azért van jelentősége, mert a Planned Parenthood évtizedek óta az abortuszellenes mozgalmak egyik legfontosabb céltáblája, és ilyen erők a Trump-kabinetben is megtalálhatók.
Forrás: évek óta alakítja a Botrány című tévésorozat főszereplőnőjét, Olivia Pope-ot, aki minden kínos politikai balhét elsimít. „Azért vagyunk ebben a helyzetben – mondta a színésznő beszédében –, mert azt hisszük, hogy egy tévékarakter meg tudja oldani a problémáinkat. Ez itt nem Olivia Pope-ról szól.” Korábban több elemzés is arra gyanakodott a sajtóban, hogy Trump sikere részben a valóságshow-jainak köszönhető.
Forrás: , egy jól ismert baloldali emberjogi harcos ellenállásra szólította fel a tüntetőket. „Illegális ember márpedig nincs” – jelentette ki szónoklatában.
Forrás: Csak a washingtoni tüntetésen vagy félmillióan vettek részt. Következzen még néhány emlékezetes fotó:
Forrás: Amy Schumer félig-meddig konferansziéként volt jelen
Forrás: Barbra Streisand Los Angelesben
Forrás: Emma Watsonról csak úgy süt az elszántság Washingtonban
Forrás: Egy tüntető frappáns transzparense követeli, hogy mentsék meg Melaniát – „mindannyiunknak volt rossz fej pasija”
Forrás: Helen Mirren beszél New Yorkban. A háttérben „A szavaknak jelentésük van” feliratú plakát
Forrás: Jane Fonda és Miley Cyrus Los Angelesben
Forrás: „Mi, az emberek” feliratú (amerikaizászló-mintás burkába öltözött nőt ábrázoló) transzparenssel; a szöveg az amerikai alkotmány első három szava.
Forrás: Jessica Chastain
Forrás: , aki egy politikusnőt játszik az Alelnök című tévésorozatban
Forrás: Julianne Moore
Forrás: Katy Perry talpig rózsaszínben
Forrás: A Gyllenhaal testvérek, Maggie és Jake
Forrás: Rihanna „ez a punci visszaharap” feliratú felsőben
Forrás: Olivia Wilde és Jason Sudeikis LA-ben
Forrás: az Orange Is The New Black tévésorozat sztárja „amit Meryl mondott” feliratú transzparenssel.
Forrás: Ez a szivárványszínű transzparens összefoglalja kábé mindazt, ami miatt a tüntetők tartanak a Trump-érától: 
„– A szerelem az szerelem (közismert melegjogi jelszó)
– A nőjogok emberi jogok (Hillary Clinton híres mondata még a 90-es évekből)
– A klímaváltozás létezik (ezt Trump többször kétségbe vonta és megemlítette, hogy ki szeretne szállni a párizsi egyezményből)
– A fekete élet számít
– A bevándorlók teszik naggyá Amerikát”

Mit is mondott Madonna? – Avagy a legfontosabb pillanatok a hétvégi Women's Marchról

Szombaton a világ csaknem összes országában tüntettek, így mutatva meg a frissen beiktatott Trumpnak: számítanak arra, hogy támogassa a sokféleséget, a klímaváltozás elleni küzdelmet és az emberi jogokat.