Galéria
Forrás: 1) SZÁLLÍTÁSNÁL FELTÉTLENÜL CSOMAGOLD BE, NEHOGY MEGFÁZZANAK A LEVELEI!
Forrás: 2) MIUTÁN BEKERÜLT AZ OTTHONODBA, PÁR ÓRÁN ÁT HAGYD AKKLIMATIZÁLÓDNI: TEDD HŰVÖS, VILÁGOS HELYRE!
(Nálunk például a konyhaablakba került, mert az a leghűvösebb helyiségünk télen, és ott elegendő fény is érte. Egy napig ott tartottam őket.)
Forrás: 3) NE ÖNTÖZD TÚL, DE FIGYELJ, HOGY MINDIG LEGYEN NEDVES A FÖLDJE! A CSERÉPBEN NE ÁLLJON A VÍZ! HA TEHETED, PÁRÁSÍTÓVAL PÁR NAPONTA FÚJD ÁT A LEVELEIT IS!
Forrás: 4) NE TEDD TÚL MELEG HELYRE, MERT KÖNNYEN KISZÁRAD A FÖLDJE, ÉS ELKEZDI LEDOBNI A LEVELEIT! (Én a nappaliban is az ablakhoz közel tettem, jó távol a fűtőtesttől, nehogy durva sokk érje a fűtési szokásaink miatt.)
Forrás: 5) HA FRISS HAJTÁSOKAT HOZ, 2 HETENTE ÉRDEMES TÁPOLDATOZNOD, HOGY MÉG BUJÁBB LEGYEN!
Forrás: 6) NE IJEDJ MEG: FEBRUÁRRA ELVIRÁGZIK A NÖVÉNY, ÉS TAVASZIG LEDOBJA A FELLEVELEIT! ILYENKOR VÁGD VISSZA A HAJTÁSOKAT 10-15-20 CM-RE, MÉRETTŐL FÜGGŐEN! 1-2 HÓNAPIG PIHENTESD, CSAK RITKÁN ÖNTÖZD, MAJD ÜLTESD ÁT!
Forrás: 7) HA ŐSSZEL SZERETNÉD ÚJRAVIRÁGOZTATNI, NAPI 12 ÓRÁRA TEDD SÖTÉT HELYRE (akár takard le egy kartondobozzal), HA ÍGY TESZEL (és betartod a 6. pontot), 2 HÓNAP UTÁN HOZ ÚJRA VIRÁGOT.
Forrás: 8) VIGYÁZZ: A MIKULÁSVIRÁG TEJNEDVE MÉRGEZŐ, ÍGY TEDD GYEREKEK ÉS ÁLLATOK ÁLTAL NEHEZEN ELÉRHETŐ HELYRE! HA PEDIG A BŐRÖDRE KERÜL, GYORSAN MOSD LE!

8 dolog, amit tudnod kell a mikulásvirágról, ha lakásban tartod

Egy pici odafigyeléssel karácsony után sem fogja elhagyni magát a mikulásvirágod!