Galéria
Forrás: a Csajok tévésorozatból katapultált a mainstream filmiparba. Először a Star Wars hetedik részében játszotta a főgonoszt, most pedig Martin Scorsese új filmjében, a Silence-ben játszik 17. századi papot, aki két éven át hajózik Portugáliából Macauba. Az út során sokat koplal és betegeskedik, ezért mire megérkezik, alaposan lefogy. Így Adamnek (és kollégájának, Andrew Garfieldnek) is le kellett fogynia – ez volt a rendezői instrukció. A következő képen megnézhetitek, hogyan sikerült.
Forrás: A szikárrá fogyott Adam Driverről az Interview magazin készített művészi fotókat. „Annyira éhes és fáradt voltam, hogy ilyenkor az ember nem képes semmire. Nem tudsz semmi pluszt hozzátenni ahhoz, amit alapjáraton csinálsz. Csak ahhoz van elég energiád, hogy átadd, ahogyan működsz – nyilatkozta az élményről a színész. – Semmilyen módon nem tudom befolyásolni, mi történik a jelenetekben. Amikor még ettem, akkor képes voltam erre. És ott van még a történetmesélés vizuális oldala – nem hiszem, hogy valaha eljutottam volna az extremitásnak eddig a pontjáig.”
Forrás: -nek karcsú és filigrán alakjából még 11 kilót kellett fogynia A nyomorultak című film kedvéért. Így nézett ki 2011-ben:
Forrás:

 „Megszállottá kellett válnom – hiszen halálközeli állapotba kellett kerülnöm, legalábbis az volt a cél, hogy így nézzek ki. Visszatekintve egyáltalán nem ítélkezem saját magam fölött, de azért kicsit kattant időszak volt. Szakítanom kellett a valósággal, a normalitással, de hát Fantine amúgy is ilyen.” Mit gondoltok, megérte az Oscart, amit a szerepért kapott?


Forrás: közismerten csontsoványra fogyott a Mielőtt meghaltam című drámában játszott főszerepéért. Nézzétek az eredményt:
Forrás: Matthew McConaughey a HIV-fertőzött főhős szerepében.
Forrás: A Mielőtt meghaltam mellékszerepéért Oscart kapott Jared Leto is csaknem 20 kilót fogyott a forgatás során. Ezen a képen még a 30 Seconds To Mars frontembereként hasít...
Forrás: Itt pedig már csak árnyéka önmagának Jared. „18 mínusznál abbahagytam a mérést” – meséli utólag.
Forrás: Néhány évvel korábban Jared Leto a Chapter 27 című filmben játszotta Mark David Chapman, John Lennon gyilkosának szerepét. Ehhez kövérjelmezt is viselhetett volna, de ő inkább úgy döntött, hogy felszed 27 (!) kilót.
Forrás: valamivel A rém című filmje előtt, amelyben egy sorozatgyilkost játszott. Ehhez 14 kilót kellett felszednie. Nézzétek, mivé változott:
Forrás:

Charlize így emlékezett vissza durva hízására: „Nem az volt a lényeg, hogy kövér legyek. Aileen nem volt kövér. A teste tele volt forradásokkal, és én a testemmel játszottam őt. A valódi fizikumom kisportolt – ebben a testben nem éltem volna át azt, amit Aileen, a saját testében. Közelebb akartam kerülni ahhoz, ahogyan Aileen élt.” Mondanunk sem kell, hogy Oscart kapott a szerepért.



Forrás: az egyik legismertebb átváltozóművész, és ezt nem feltétlenül a szó legjobb értelmében állítjuk. Úgy látszik, nincs olyan veszélyes helyzet, amibe ne ugrana fejest egy szerep kedvéért. A gépész című 2004-es filmjéért négy hónap alatt (!) 27 kilót fogyott; 54 kilósan játszotta el a szerepet. Így nézett ki:
Forrás: Christian még 10 kilót le akart adni, a filmproducereknek kellett rábeszélniük, hogy hagyja abba.
Ahogy befejezte A gépész forgatását, Christian rögtön elkezdett készülni a Batman: kezdődik! címszerepére, amihez 100 kilósra kellett feltornáznia magát, főleg izmokban. Természetesen azért... (lapozz)
Forrás: ..., hogy elbírja a szuperhős nehéz páncélját. Christian állítólag minden nap pizzán, fánkon és fagylalton élt.
Forrás: még számos ilyen hátborzongató átváltozáson is átesett; az egyik legdurvább történet a 2013-as Amerikai botrány volt, amelyhez 20 kilót szedett fel. „Konkrétan mindent megettem, ami szembejött” – volt a válasza a kérdezősködésre, miszerint hogy csinálta.
Forrás: mindenki tudja, hogy valójában nagyon is vékony testalkatú; sokat kellett pedáloznia, amíg felszedett 15 kilót Bridget Jones szerepéért... (lapozz)
Forrás: Így nézett ki Renée az első Bridget-film idején; a legutóbb bemutatott Bridget Jones babát vár kedvéért már nem volt hajlandó hízókúrázni.
Forrás: jóképű ausztrál fiú, aki egy fantasy-akciófilm miatt bodybuilderré képes változni néhány hét alatt. Nézzétek...
Forrás: Chris a Thor című 2011-es filmhez szedett fel magára néhány kiló izmot. Hogy aztán pár évvel később...
Forrás: ...A tenger szívében című kalandfilmhez 13 kilótól szabaduljon meg.
Forrás: Natalie Portman gyakorlatilag éhezett és napi 16 órát gyakorolt hónapokon át, hogy hitelesen el tudja játszani a Fekete hattyú főszerepét. Az eredmény... (lapozz)
Forrás: ...egy valódi balerinatest. 9 kilót fogyott az amúgy is törékeny alkatú színésznő. Naná, hogy ő is Oscart kapott ezért a szerepért.
Forrás: aki Natalie Portman „ellenlábasát” alakította a Fekete hattyúban, hasonlóan járt, mint kolléganője. Nézd meg az eredményt...
Forrás: „Öt hónapig tartott, amíg leadtam 9 kilót a Fekete hattyúért. És öt napig, amíg visszaszedtem – nyilatkozta Mila Kunis később. – A hét minden napján négy órát edzettem hét hónapon keresztül. Egyetlen napot pihentem, a születésnapomon, és kétszer fél napot az Emmy- és a Golden Globe-gálákon. A végén csupa csont és bőr lettem. Gusztustalanul néztem ki, de a fényképeken és a filmeken gyönyörű voltam. Két héttel a forgatás előtt kificamítottam a vállam; a próbák első hónapjában bokaszalag-szakadásom volt. Tele vagyok sebekkel; mindenkinek voltak sérülései. De ilyen lehetőség ritkán adódik. Nem vagyok én kisbaba, hogy nyafogjak!”
Forrás: a 2014-es Éjjeli féreg című krimiért 13 kilót adott le. Így nézett ki a filmben... (lapozz)
Forrás:

„Igyekeztem a lehető legkevesebb kalóriát magamhoz venni. Ha éhes voltam, tudtam, hogy jó úton járok. A testemen is meglátszott az eredmény, de érzelmileg és szellemileg még érdekesebb folyamat volt. Küzdenem kellett” – számol be az élményeiről Jake.



Forrás: Rögtön az Éjjeli féreg után jött a Mélyütés című dráma egy bokszolóról, amihez persze Jake-nek alig néhány hónap alatt kellett kigyúrnia magát, de nagyon.
Forrás: Carrie Fisher nagyon örült, hogy 30 év után újra eljátszhatja Leia szerepét. Csak egy apróság bosszantotta...
Forrás: ...hogy a producerek elvárták tőle, fogyjon le a szerephez. „Csak a háromnegyedemet akarták szerződtetni!” – nyilatkozta Carrie felháborodottan.
Forrás: Egy másik klasszikusan drasztikus fogyástörténet Tom Hankshez kötődik, aki a Számkivetettben hajótörött férfit játszik. Ehhez Tom...
Forrás: ...25 kilót fogyott. Hadd gratuláljunk.
Forrás: És persze Robert de Niróé talán a legismertebb történet, aki a Dühöngő bikában bokszolót játszik. A karaktere a film vége felé visszavonul és meghízik...
Forrás: ...amihez Robert de Nirónak 27 kilót kellett híznia.

14 sztár, aki egészségtelen módon formálta át a testét egy szerep kedvéért

Semmiképp se próbáljátok ki otthon! A képeket erős idegzetűeknek ajánljuk.