Galéria
Forrás: Kanári A sárga talán a legtrükkösebb az összes színes szemfesték közül. Ügyelj rá, hogy élénk árnyalatot válassz, de kicsit rá is segíthetsz erre, ha nedves applikátorral viszed fel, vagy előtte megalapozol a kívánt résznek világos korrektorral vagy fehér szemceruzával. H abizonytalan vagy, inkább csak a felső szemhéjon viseld, mindenképp használj szempillaspirált is és az arcod többi része legyen természetesen sminkelve!
Forrás: Barack és narancsVitathatatlan, hogy a kék szemhez passzol leginkább, de azért jól mutat szürkével és sötétebb barnával is. A pasztelles baracktól a rikító narancsig kipróbálhatod, matt és fényes változatban is jól működhet, ha úgy érzed, nem tűnik tőle egészségesnek a tekinteted, húzz vékony tusvonalat a felső pillák tövébe.
Forrás: Bordótól a pinkigA pirosas szemfestés a legnépszerűbb idén, rózsaszíntől, a fukszián át a pirosig és a mélybordóig, rengeteg példát láttunk. A szürke szemszínhez a középbordó passzol a legjobban, a barnához a(z akár narancsos) piros, a kékhez a fukszia, a feketéhez a mélybordó, a zöldhöz pedig az élénkpiros. Ha félsz, hogy betegnek fog tűnni a tekinteted, akkor ne tegyél a pirosas színből az alsó szemhéj belső zugába.
Forrás: Indigótól a babakékigA világoskék szemfestéket sokat szidtuk már a ’80-as évek óta, de Emma Stone példája mutatja, hogy igenis van helye a neszesszerünkben. Csupán arra kell vigyázni, hogy az arc többi részét alig sminkeljük, legyen friss az összhatás, nincs szükség hozzá sem élénk pirosítóra, sem rúzsra.
Forrás: Az élénk türkizes árnyaltokat pedig akár valamilyen grafikus formában is felkenheted.
Forrás: A sötétebb kék színek remekül mutatnak a barna szemhez, viselheted csak egyetlen vastag csíkként az alsó pillatőben, vagy a klasszikus füstös szem kiegészítéseképpen.
Forrás: Levendulától a püspökigHailee Steinfeldnek különösen jól állnak a sötétebb színek, például a lila is. A fekete, barna és zöld szeműek a lila minden árnyalata közül válogathatnak, a kék és szürke szeműek azonban inkább úgy vigyék fel, hogy előtte a közvetlen szemkörnyéket barnával vagy feketével keretezik, így kontrasztosabb lesz a végeredmény! 

Félsz a színes szemhéjpúderektől? - Elmondjuk mire figyelj

Tedd élénkké a tekinteted piros, lila, kék vagy sárga szemfestékkel!