Galéria
Forrás:

Simán lehet, hogy a koffein a ludas abban, hogy nem tudsz nyugodtan aludni. Persze ez mindig egyénfüggő, hogyan bontja le a szervezet ezt az anyagot. Van, aki simán ihat kávét lefekvés előtt és meg sem érzi a hatását, más viszont csak reggel tudja beiktatni a napjába. Ha nem vagy biztos benne, hogy melyik csoportba tartozol, egy ideig iktasd ki a délutáni kávézást, és meglátod, hogy ez hatással van-e az alvásodra.


Forrás:

Ez bizony azt jelenti, hogy nem szabadna lefekvés előtt sem a telefont nyomkodni, sem Netflix-sorozatot nézni. A képernyőkből kiáradó fény negatívan hat a melatonin termelésre, vagyis arra a hormonra, ami segíti és beindítja az alvást. Ha az éjszaka közepén felriadsz, lehetőleg ne nyúlj egyből a telód után, ahogy reggel sem ezzel kellene indítanod a napot.


Forrás:

Szakértők szerint, ha valakinek gondja van az alvással, akkor nem a legjobb ötlet folyton más időpontban lefeküdni aludni. Ilyenkor még az is kizökkentheti a szervezetet, ha hétközben mindig ugyanakkor fekszel le, hétvégén viszont teljesen felborul a rendszer, mert mondjuk túl későn bújsz ágyba. Ugyanez igaz a délutáni pihenőkre is, ha esténként nehezen alszol el, nem szabadna napközben lustálkodnod.


Forrás:

A stressz kihat az alvási ciklusra, hiszen maga a kevés alvás is stresszt okoz, ami pedig ahhoz vezet, hogy az ember nehezebben kezel bizonyos helyzeteket, vagyis újra stresszes lesz. Ez egy ördögi kör, amit meg kell próbálni megszakítani különböző stresszlevezető technikákkal. Van, akinek a sport, másnak a meditáció jön be, és van, akinek csak a terápia segít. Bármi is legyen az, biztosan megtalálod azt a módszert, ami számodra a leghatásosabb. Az is lehet, hogy a gyógyteák vagy az illóolajok segítenek leginkább az ellazulásban, így nincs más dolgod, mind a kísérletezés.


4 tipp, hogy könnyebben menjen az elalvás

Ennyit a kiskifli-nagykifliről.