Galéria
Forrás:

1. Ultrarövid pixie

Kizárólag platinaszőke változatban. Nők és a férfiak számára egyaránt hatalmas trend volt, gondolj csak Annie Lennox-ra, Madonnára, Billy Idolra.


Forrás:

2. Lila szemhéjfesték

A 70-es évek a pasztell árnyalatoké volt, míg a 90-es évek a kék szemhéjfestékkel büntetett, de a 80-as évek a merész lilára szavaztak. Ha már választani kell, messze ez a legelőnyösebb, arról nem is beszélve, hogy minden szemszínhez passzol. Egy füstös szemsminkben pedig most is csodásan működik.


Forrás:

3. Kócos szemöldök

Hol vannak már a ceruzavékonyra szedett szemöldökök? Szerencsére sehol, hisz visszatért a 80-as évek trendje, ahol az érintetlen, kusza szálak hódítottak. 


Forrás:

4. Két tónusú hajszín

Cher mindig is bevállalós volt, talán az ennyire vad kontrasztot most sem ajánlanánk, de a finomabb verzió már vírusként terjed a sztárvilágban.


Forrás:

5. Punk hajviselet

Vagy ahogy egy igazi punk mondaná: taréj. A 80-as évek lázadó fiataljai kitalálták maguknak az anti-stílust és természetesen frizurájukkal sem akartak beállni a sorba. Aztán végül mégis kultikus lett hajviseltük. 2016-ban nyilván jóval kevesebb hajlakk, de legalább annyira merész színek jöhetnek számításba.


Forrás:

6. Meglepő színű ajkak

Lehet szeretni és nem szeretni, na jó, csak szeretni lehet. Szokj hozzá, hisz a merész kéket már Olivia Palermo is kipróbálta.


Forrás:

7. Narancs szemhéjfesték

És száj, és pirosító, a narancs smink aranyévei voltak ezek. Modern változata már inkább a rezes árnyalatok felé húz, és szinte semmi sem emeli ki ennyire a kék szemeket.


Forrás:

8. Sötét szemöldök, világos haj

Mint már írtuk, a platinaszőke hatalmas trendnek számított a 80-as években. Madonna is sokáig festette ilyen árnyalatra a haját, de egy pillanatig sem akarta senkivel elhitetni, hogy ő valójában szőke. Barna színű szemöldöke még egyet dobott a megjelenésén egy olyan korszakban, amiben nem a természetességé volt a főszerep.


8 smink- és frizuratrend a 80-as évekből, ami napjainkban ismét menő

Újra jön a narancs szemhéjfesték!