Galéria
Forrás: 1. Találd meg a stílusod!Vagy inkább a stílusaid, a maximalista irány kedvelői több korszak iránt is vonzódhatnak. Tanulmányozd a különböző stílusokat, válaszd ki belőlük a kedvenc elemeidet, ezek legyenek az alapok. Simán keverheted a francia rokokót sci-fiket idéző futurisztikus darabokkal.
Forrás: 2. Érezd jól magad!A tervezést és mixelést, legyen az az egész lakás átalakítása, vagy csak egy-egy helyiségé, fogd fel játékként. A komolykodást és a görcsölést hagyd meg azoknak, akik a mindenben tökéletesen összeillő, lélektelenül puritán lakásokat kedvelik! Te meg bátran helyezz mókás plakátot elegáns környezetbe!
Forrás: 3. A pasztell is lehet maximalistaHa a finom árnyalatokat kedveled, nézegess impresszionista festményeket a színpaletta kiválasztásához, idézze bátran egy csokor virág vagy mező színeit az összhatás!
Forrás: 4. Vadássz a különleges kiegészítőkreAz antik és kézzel festett, különleges dekor darabok és részletek, mint például egy komód gombjai olyanok a lakásnak, mint az ékszerek az öltözködésednek, különlegessé és személyesebbé teszik a teret.
Forrás: 5. Kövess egy motívumotHa bizonytalan vagy, egy helyiségnél válaszd ki először a tapétát vagy a szőnyeget, és ahhoz kapcsolódjanak, ha nem is stílusban, akkor színpalettában, formavilágban vagy motívumban a tárgyak.
Forrás: 6. Ne ragaszkodj túlzottan a motívumhozElsőre úgy tűnhet, hogy most ellent mondunk az előző tippnek. Pedig csak arról van szó, hogy ha követsz is egy motívumot, ne nézzen ki úgy egy szoba se, mintha tematikus bulit rendeznél benne, lehetnek finom utalások és a motívum is vissza-visszatérhet egy csavarral. Ha viszont túlságosan egy gondolat köré építed, akkor, hamar megunod, ráadásul például egy kalózos gyerekszoba furcsán fog hatni karácsony környékén.
Forrás: 7. Festék vs. tapétaHa bizonytalan vagy, nagy terekeben használj festéket (akár csak a fal 2/3-án, mint a képen) és a kis tereket kezeld ékszerdobozként, ott használj látványos tapétát.
Forrás: 8. Mi micsodaA hálószobád, még ha nem is kicsi, ékszerdoboznak számít, lehet különlegesebb, intimebb és akár kissé szürreális is. A lényeg, hogy relaxáló hatással legyen rád, akár cikázó halakat ábrázoló tapéta, akár bársonyborítású ágytámla mellett döntesz.

Unod már a minimalizmust? Akkor van néhány lakberendező tippünk a számodra!

Ha a „kevesebb több” szerinted is hülyeség…