Galéria
Forrás: Játssz a méretekkel! Ez főleg kisebb helyiségekben elengedhetetlen. Teljes hosszában elfoglalja a karfás kanapé az egyik falat? Álló- vagy asztali lámpák helyett, szereljetek a falra világítást! Vagy függessz óriási tükröt a kanapé mögé, hogy optikailag tágítsa a teret!
Forrás: Ne hagyd magad lebeszélni valami különlegesről! Főleg ne olyan indokkal, hogy „később nehéz lesz túladni egy feketére festett konyhás lakáson”. Ne feledd, csak a te és a veled a lakásban élők véleménye számít, ha a fekete konyha minden álmod, csináld csak! Rengeteg stílusos variációt találsz rá a Pinteresten.
Forrás: Kövesd az öltözködésnél is használt elveket! Amikor egy szettet összeállítasz, akkor sem jön jól, ha túlzottan megy minden egymáshoz (például ugyanolyan árnyalatú cipő, táska és öv), mert erőltetetten hat. Ugyanez igaz a lakberendezésre is, maradhatsz egymást kiegészítő színeknél vagy egy színskálánál, de ne félj valami váratlan színt bedobni mellé.
Forrás: Ne ugorj bele a vásárlásba! Ne késztessen se határidő, se hiányzó darab arra, hogy megvegyél egy bútort, ami nem tetszik. Szánj időt arra, hogy megtaláld a stílusodhoz és pénztárcádhoz leginkább passzoló darabot. Inkább aludj egy matracon a földön hónapokig, mintsem beruházz egy ágykeretre, amiről azt gondolod, hogy végül is megteszi.
Forrás: Legyen legalább egy kontrasztos darab a szobában!Ha kedveled a homogén stílust, akkor is legyen legalább egy valami, ami megtöri azt. Például egy egyébként elegáns nappaliban egy háncsszőnyeg vagy a semleges színű bútorok mellé egy élénkzöld fotel.
Forrás: Rendezz kiállítást!Gyűjtöd a porcelánt, az afrikai maszkokat? Rendezz belőlük kiállítást egy kis helyen, mondjuk a kanapé felett! Különleges és személyes lesz tőle az összhatás.
Forrás: Turbózd fel az ajtót!Ha a bútorokkal biztosra is mész, mi a helyzet az ajtóval? Lehet élénk színű festék, fényes bevonat, díszléc, mintás tapéta, de még különlegesebb egy bőr, velúr vagy szatén kárpitozás!

Így légy merészebb a lakberendezésben

Szeretnél a Pinteresten látottakhoz hasonló, stílusos lakást, de nem tudod, pontosan hogy csináld? Segítünk!