Galéria
Forrás:

Persze ne arra gondolj, hogy egésznap csak hirdetéseket böngészel órákon keresztül, de a legfontosabb portálokon regisztrálj új hirdetésfigyelőre, és frissítsd fel az önéletrajzodat a LinkedIn-en is.

 


Forrás: Az egyik legnagyobb munkahelyi konfliktus okozója általában a bérfeszültség, így nyilván semelyik kollégádtól nem illik megkérdezni a bérjegyzékén szereplő összeget, de egy hangulatosabb kávézás során legyenek a füleid is nyitva, és figyelj arra, hogy ki, mire utal, amikor szóba kerülnek a fizetések. Ki elégedett, ki nem, ki, milyen munkakört tölt be, ki mennyit túlórázik, vagy mennyire csapatjátékos mindezek mellett. Ha pedig van olyan munkatársad, akivel maximális a bizalom köztetek, és nyugodt szívvel megosztod vele az aggályaidat, akkor tedd meg. Lehet, már a megkönnyebbülés hatására megváltozik majd a munkamorál körülötted.
Forrás: Manapság nem ciki szakemberhez fordulni, akinek természetesen kötelessége diszkréten kezelni az aggályaidat. Légy nyitott az új lehetőségekre, de ne dönts elhamarkodottan, ehhez azonban arra van szükség, hogy több forrásból is rendelkezz információkkal. Vedd fel a kapcsolatot fejvadászokkal, és tájékozódj.
Forrás: Ha meghoztad azt a döntést, hogy beszélsz a vezetőddel a fizetésedről, akkor legyél nagyon határozott és tudatos. Gondold át, írd akár le előre, hogy mik az érveid, mit tapasztalsz a munkaerőpiacon, hogy látod a benned rejlő potenciális fejlődés lehetőségét, és mennyire értékeled a saját munkádat. Játssz nyílt lapokkal, és légy őszinte.
Forrás: Annak érdekében, hogy megbizonyosodj arról, hogy van esélyed a béremelésre, fontos, hogy olyan forrásból szerezz információt, akik első kézből értesülnek az ilyen döntésekről. Természetesen ne hozz senkit kellemetlen helyzetbe, és ne kérd, hogy munkahelyi titkokat osszon meg veled, de ügyesen fondorlatos beszélgetések után már a fejedben össze tud állni a kirakós, hogy egyáltalán van- e reális esélyed bármiben reménykedni a jelenlegi helyeden, vagy inkább tényleg érdemes a továbbállás mellett letenned a voksodat.
Forrás:

Az is előfordulhat, hogy teljes mértékben megérti az aggályaidat majd a vezetőd, de a jelenlegi gazdasági helyzetben nem fog tudni érted semmit tenni. Ha szereted a munkádat, akkor próbálj kialkudni egy kölcsönösen előnyös változást, és ha a konkrét béremelés nem is fér bele a keretbe, akkor alkudj ki extra szabadnapokat. Érezd azt, hogy te is nyertél, annak ellenére, hogy mégsem érted el a célodat.

 


Forrás: A legfontosabb, hogy mindig hidd el magadról, hogy jó vagy abban, amivel foglalkozol, és ha a jelenlegi helyeden nem érzed a megbecsültséget, akkor olvasd vissza az első két tippet, és légy nyitott a változásra. Ha te elhiszed saját magadról, hogy többet érdemelsz, akkor azt más is látni fogja.

Alulfizetett vagy a munkahelyeden? 7 dolog, amit ekkor tehetsz

A csúcsra akarsz törni? Ezek a szakmák kedveznek a nőknek!