Galéria
Forrás:

Alapvetően 6 különböző bőrtípust különböztetünk meg, annak alapján, hogy milyen módon reagál a bőr az UV-fényre. A bőrtípusunkat az öröklött genetikai tulajdonságaink határozzák meg, ezért megváltoztatni azt nem lehet/nem is érdemes problémázni rajta.


Forrás:

Fontos tudni, hogy a világos bőrűek szervezete kevesebb melanint képes előállítani az UV-fény hatására, mint a más típusokba tartozóké. Így ők nem képesek csokira barnulni sem a napon, sem a szoláriumban.

 
Forrás:  Az állandó napoztatás pedig kifejezetten ártalmas szervezetükre, arról nem is beszélve, hogy látványos eredményt sosem fognak elérni.
Forrás:  A szoláriumokkal egy időben megszületett a barna bőr iránt mániákus vágy, majd a Tanorexia fogalma, amit egy kemény drogfogyasztó függőségéhez hasonlítanak az orvosok. Valóban szép az egészséges napbarnított bőr, ám semmiképp se ess át a ló túloldalára.  
Forrás:  Arról nem is beszélve, hogy bőröd hamarabb fog ráncosodni a napozástól.  
Forrás:  Ezzel egy időben Japánban annyira rá vannak pörögve a fehér bőrre, hogy sok kozmetikumhoz már alapból kevernek világosító formulákat, míg nálunk még mindig a barnítókrém helyes használata a téma.  
Forrás:

És azt tudtad, hogy a hófehér bőrszín mindig is a vagyon, és a státusz szimbóluma volt? Régen például ez volt a szépségideál, a napbarnított test csak a XX. század találmánya.

   
Forrás:  Legyél inkább büszke arra, hogy olyan típusba tartozol, aminek mítosza, már az ókoriakat is elvarázsolta.  
Forrás:  Kleopátra gyöngyházporral mosta az arcát, hogy sápadt maradjon. Neked pedig megadatott az, amiért a Nílus királynője bármit megtett volna.  
Forrás: Szóval, ha te is a fehér bőrtípusba tartozol, ne kínozd magad tovább kényszernapozással, használj mindig naptejet és légy büszke hibátlanul ragyogó bőrödre.

Igenis szexis a fehér bőr!

És nem is leszel, hisz számodra a fehér bőr az etalon.