Galéria
Forrás:

Az uborkaszeletek a szem alatti karikák ellenségeként híresültek el, de a körmeiddel is csodát tesznek. Az uborka nemcsak A-, E-, B1-, B2-, B3- és C-vitaminban gazdag, hanem kalciumot és vasat is tartalmaz. Egyszerűen áztasd a körmeidet az uborka lepréselt levébe, vagy fedd le őket a karikákkal 5 percig.

 


Forrás:

A kókuszolaj táplálja és hidratálja a körmeidet, és segít, hogy egészséges maradjon a kutikula, azaz a bőr nagyon vékony rétege a szaruréteg pereménél, ami bekeretezi és védi a körmöt. Néhány csepp kókuszolajjal masszírozd át a körmeid, míg fel nem szívódik, ezzel a körmeid és a körömágyad is erősebbé válik.


Forrás:

A teafaolaj ismert baktérium és gombaölő tulajdonságáról, és a körmök egészségének megőrzésében is segít. A körömgomba megelőzése ellen is érdemes használni lakkozás előtt, ha pedig már panaszaid vannak, használd a teafaolajat a problémára úgy, hogy egy vattakorongra öntesz néhány cseppet, majd ezzel töröld át a körmeid.


Forrás:

Fogyassz biotinban gazdag ételeket. A körmök gyorsabb növekedéséhez ugyanis elengedhetetlen a biotinban, avagy a B-vitamin egy típusában gazdag ételek fogyasztása. A szépségkapszulák is biotint tartalmaznak, de ha sok diót, karfiolt, főtt tojást, banánt és gombát fogyasztasz, nem lesz szükséged plusz pótlásra. Egy tanulmány szerint a biotin mindössze néhány hét alatt képes a gyenge körmöket erőssé változtatni, így jótékony hatását hamar észlelheted.


Forrás:

A gyakori lakkozás hatására jellemző, hogy elszíneződik a köröm, ami valljuk be, nem szép látvány. Mielőtt ezt eltakarván ismét a lakkhoz nyúlnál, inkább dörzsöld át alaposan körmeid citromlével. Ha ezzel nem éred a kívánt hatást, akkor keverd össze a citrom levét szódabikarbónával, amíg paszta állagú nem lesz, majd egy fogkefével sikáld át a körmeidet.


5 házi praktika, amit csodát tesz a körmeiddel

Azon túl persze, hogy megállítja a szaladó harisnyádon a szemet!