Galéria
Forrás:

Az energiaszeletek szuperegészségesnek tűnnek, elvégre megtalálhatóak a bioboltokban és a legtöbb edzőteremben is. Hol a probléma? Az ilyen jellegű termékeket aktív sportoláshoz találták ki, hogy a sportolók gyorsan hozzájuthassanak egy kis plusz energiához. Szóval közel sem arra való, hogy két étkezés között te benyomj egy müzliszeletet, még akkor sem a rozstartalma alapvetően magas. Nézted már valaha hogy mennyi cukor található benne?

Helyette: pár szem dió és alma, sajt, sárgarépa, uborka, humusz


Forrás:

Ami valahol jó, az a másik oldalról rossz. Így lehet az, hogy diétás joghurt valójában nem is létezik! Amikor meglátjuk valamin a light feliratot, egyből azt gondoljuk, hogy az jobb az egészségünknek, vagy legalábbis az alkunknak. Van persze alacsonyabb zsírtartalmú joghurt, ám az ízesítéshez használt cukor attól még ugyan úgy megmarad, sőt a "diétás" változatokban sokszor még több is megtalálható. Cukormenteset érdemes keresni, nem zsírmenteset.

Helyette: natúr görög joghurt


Forrás:

Mindannyian szeretjük, és mindenki megtalálja a saját szájízének valót - ezen a ponton már gyanakodhatunk, hogy valami nem stimmel vele. Mi is az a smoothie? A turmixoktól elsősorban abban különbözik, hogy kizárólag növényi összetevőkből áll, vagyis hígítása általában nem tejjel vagy joghurttal történik, hanem vízzel. Valamint attól, hogy valami tápláló és egészséges, még nem jelenti az, hogy alacsony a cukor- és kalóriatartalma. Tehát a hiba nem a smoothie-val van, hanem azzal, amit mi smoothie-nak ismerünk.

Helyette: figyelj az alapanyagokra, és készítsd úgy, ahogy igazából kellene


Forrás:

A granola a 60-as évek nagy sztárja volt, mikor a fogyasztókat elkezdte jobban érdekelni az egészséges táplálkozás, pont úgy, ahogy kibukott az is, hogy dohányozni még sem olyan jó buli. Miért lett népszerű? Egyszerűen kevesebb volt benne a cukor, mint a többi piacon kapható reggeli pehelyben - ez ma is igaz - de ez még nem jelenti azt, hogy ne létezne a 21. században egészségesebb alternatíva. A granola édességét főleg a hozzákevert aszalványok, gyümölcsök és csonthéjas magok adják, illetve a fogyasztáskor hozzáadott egészséges édesítők - ezek miatt a kalóriatartalma megszaladhat.

Helyette: csak a házilag készült változat


5 diétás étel, ami igazából hizlal

Utánajártunk kicsit a témának, így jó pár kérdésünkre végre választ kaptunk!