Galéria
Forrás: Mintha a National Geographic oldalán találnád magad, annyi csodásan beállított és filterezett tájkép fogad a világ legkülönbözőbb országaiból. Mindenhol járt: túl az Óperencián, és vissza. Mindezt háromszor, két nap alatt, egy hátizsákkal. Szószátyárkodás helyett ő a fotóival dicsekszik, persze csak szerényen, pont annyira, hogy a te fejedben némi irigység mellett csak két kérdés keringjen: HOGYAN és MIBŐL?
Forrás:

Vagy potenciális, hiszen jelenleg még álláskereső. Már rég törölt minden fotót és tartalmat, ami gátat szabhat felfelé ívelő karrierjének, vagy foltot ejthet fedhetetlen múltján. Linkedin 2.0 profiljának megkoronázás egy félunalmas igazolványkép.


Forrás: Nagy erőkkel készül a következő Fashion Weekre, ahol minden esélye meg van arra, hogy egy Dolce & Gabbana couture fejdísszel koronázzák a street style királynőjének. Tökéletesre fejlesztette a pózolást, biztos, hogy van blogja, és bármilyen divatkérdéssel kapcsolatban kérhetsz tőle tanácsot.
Forrás: Elsőre el sem tudod dönteni, hogy a szupercsapat női, vagy férfi tagjának a profiljára tévedtél. Ők az a negédes szerelmesek, akik csak a párjukkal együtt képesek definiálni magukat, és minden mondatuk úgy kezdődik, hogy MI. Látszólag nem létezik számukra senki ezen a bolygón, csak az imádott másik fél. Nagyon vigyázz, hogy ismerősnek jelölöd-e őket, hiszen több órás, tányérdobálós vitát robbanthatsz ki náluk.
Forrás: Ritkán botlunk olyan személybe, aki titkolja valódi kilétét a közösségi médiában, ha mégis, az tuti az a pasi, akit a mámoros közös estétek után próbálsz felkutatni az internet sűrű erdejében. Csak a keresztnevére emlékszel, de ebben a helyzetben ez édes kevés. Vicces, de közben mégsem, bár még mindig jobb, mint a...
Forrás: óHol érdemes enni, inni, bulizni? Mit kell most hallgatni és viselni? Csak pörgesd végig a profilját! Az egyediséget hírből sem ismeri, viszont nem találhatnál jobb idegenvezetőd a mainstream világába.
Forrás: Ha elveszíted a motivációdat, akkor belőle érdemes erőt és lendületet meríteni. Na persze, az igazság az, hogy falra mászol tőle ha meglátod, hogy kiposztolt valamit a napjáról, hiszen az ő tökéletes életében minden az edzésekről és az egészséges ételekről szól. Megzavarja a gondolataidat: vajon rossz ötlet volt tegnap este pizzát vacsoráznom? "Dehogy, még egy doboz fagyit is megérdemeltél volna" - súgja a füledbe a válladon üldögélő kisördög.
Forrás: Avagy amikor nem tudod, hogy kihez is tartozik a profil, hiszen minden képen egy megtörhetetlen barátság tanúbizonysága látható. A "bajos csajok" évek óta ugyanabba - a már jól begyakorolt - pózba vágják magukat, csak az évszakok, a háttér és a trendek változnak. Ettől függetlenül a csoportképeknek abszolút pozitív üzenete van, mégiscsak a nárcisztikus szelfik korszakát éljük. Kivéve, ha a fennkölt gondolatok helyett, valami egészen más szándék húzodik meg a fotók mögött - és ezzel el is érkeztünk a következő ponthoz.
Forrás: Aki látta az Elhajlási engedély c. filmet, az már megismerhette ezt a trükköt. Tudjátok, mikor egy lány "cápákkal" vegyül: "8-as bányarémeket állít maga mellé, hogy 10-es nőnek tűnjön" - nagy életbölcsesség!
Forrás: A profilképek Szent Grálja. Egy jól elkapott pillanat, ami lendületes, vicces és őszinte, viszont nem árul el túl sokat az illető kilétéről. Maximum annyit, hogy biztosan jó fej. Ilyen fotó csak egyszer készül az emberről egész életében. Ha szingli, ezt használja minden platformon - jól bevált, tuti befutó a társkeresőkön is. Ám ha párkapcsolatban van, akkor már - minimum egyszer - a szerelmet is meghozta neki.

Ezt árulja el rólad a profilképed

Mit gondoltok ezek a sztereotípiák valójában is megállják a helyüket?