Galéria
Forrás: Az amerikaiak nagy kedvence egy ideje már nálunk is hódít, de csínján kell vele bánni. 2 evőkanál már bőven 200 kcal felett van - nincs igazság!
Forrás: Bizony! A turmixok remek lehetőséget adnak arra, hogy gyümölcsökkel és zöldségekkel turbózd fel az étrendedet, ám ugyanakkor igazi kalóriabombák is lehetnek. Tej vagy víz? Banán vagy málna? Cukorral vagy cukor nélkül? Ha mindenből az előbbi a válaszod, akkor simán lehet, hogy a turmixod még az 600-700 kcal-t is túllépi.
Forrás: Egy darab avokádó akár 320(!) kalória is lehet, amivel bizony nem árt vigyázni. Ettől függetlenül pozitív tulajdonságai vitathatatlanok, ahogy a benne található zsíroktól sem kell félni, csupán az a nem mindegy, hogy egy egész, vagy csak egy fél kerül naponta a tányérodra.
Forrás: Te szoktad figyelni, hogy sütésnél mennyi olajat használsz fel? Igen, mi sem! Pedig még a fogyókúrabarát kókuszolajjal is vigyázni kell, mindössze egyetlen csapott evőkanál 100 kcal!
Forrás: A magok nagyon egészségesek, ám nem árt elfelejteni, hogy ezek mindig csak kiegészítői a táplálkozásnak, nem pedig olyan nasik, amiket számolatlanul lehet büntetlenül megenni. Egy maroknyi mandula simán 200 kcal is lehet, tálból vagy zacskóból enni pedig még csalókább, mert úgy nem észleled az arányokat.

5 dolog, amiben meglepően sok a kalória

Azt hittük, hogy a futás a sportok királynője - hiszen jó azoknak, akik le szeretnének fogyni és/vagy szinten tartani a kondijuk, sőt, még a lelki problémákra is megoldás lehet. De ha unod a futást, vagy épp csak nem szereted, akkor a következő 5 gyakorlattal elfelejtheted egy életre, és még az alakod is formásabb lesz!