Galéria
Forrás: Lupita Nyong’o az egyik legjobban öltözött híresség volt 2015-ös Oscar-gálán. A 36 millió forintos, hófehér Calvin Klein ruha kézzel készült, és 6000 gyöngy díszíti. Arre emlékeztek, hogy ellopták a színésznő hotelszobájából?
Forrás: A hercegné lenyűgöző esküvői ruhája az utolsó cérnaszálig egyedi Alexander McQueen tervezés, amin meg sem lepődtünk, hiszen köztudott, hogy a divatház kreatív igazgatója, Sarah Burton és Katalin szó szerint rajonganak egymásért. Mondjuk 94 milliós esküvői ruhája kevés nőnek volt ezen a világon.
Forrás: Néha egy-egy darab árán sokat dob az eszmei értéke. Ennek tökéletes példája Marilyn ikonikus fehér ruhája, amiben a történelem egyik legemlékezetesebb villantását hajtotta végére. Pár éve meghökkentően magas áron, 1,2 milliárd forintért árverezték el.
Forrás: A hercegné 1985-ban viselte a ezt a Victor Edelstein estélyit, mikor a Fehér Házban megtáncoltatta John Travolt. Már maga a párosítás is sok szempontból emlékezetes, így a ruhaköltemény "The Travolta Dress"-ként vált ismerté. Először 1997-ben árverezték el 37 millió forintért, ám 2011-ben újra kalapács alá került, de ekkor már 90 millióra ugrott az értéke. Jó befektetés!
Forrás: A színésznő a 2013-as Oscar vörös szőnyegén ragyogott ebben a Dior-estélyiben, amit Harry Winston 4 millió dollár értékű gyémántékszereivel kombinált.
Forrás: Ó, az a kis fekete! Talán a valaha legismertebb LBD ez a Givenchy darab, amit Audrey az Álom luxuskivitelben viselt. A divatház jótékonysági árverésén került árverésre még 2006-ban, de az összeg meg sem közelített Marilyn fehér ruhájáét, (csak) 240 milliót adtak érte.
Forrás: A kötényt, amit Julia, szerepe szerint Maria Von Trapp viselt az 1965-ös című filmben, elképesztően sokat ér. Mennyi az az elképesztő? 415 millió! Ez minden háziasszony álma, és egy darab gyémánt sincsen rajta.
Forrás: Térjünk vissza a valóságba, vagy legalábbis 2007-be, ehhez a gyönyörű Armani Privé ruhájához, amit a csalhatatlan stílusáról ismert, Cate Blanchett viselt. A Swarovski kristályokkal kirakok couture költemény 53 millió forintba fájt a színésznőnek. Csak összehasonlításként, a hasonló egyedi darabok ára általában 1 és 5 millió körül mozog.
Forrás: A színésznő a 2011-es Oscar-gálán viselte ezt a piros Valentino csodát, ami akkori árfolyamon nézve 80 ezer dollárt kóstált, a ruha mellé pedig egy körülbelül 10 millió dollár értékű Tiffany & Co. nyakláncot viselt.
Forrás: És végül itt van az egyik legismertebb Oscar estélyi, amit még 1997-ben viselt Nicole Kidman. A a Dior divatház akkori tervezője, John Galliano minden tudását beleadta ebbe a ruhába, és igazi istennőt varázsolt a szende színésznőből. Ennek meg is volt az ára, egészen pontosan 530 millió forint. De a kiegészítő választás sem utolsó. Tom Cruise.

Minden idők 10 legdrágább ruhája

Ezeknek a ruháknak bizony nem csak ez eszmei értékük nagy!