Galéria
Forrás:

Állott a lakásban a levegő? Még érződik a tegnap odaégett pirítós szaga? Első dolgod legyen, hogy mindezt eltünteted és alaposan kiszellőztetsz, a friss levegő ugyanis csodákat tesz.


Forrás:

Amíg szellőztetsz, szedd össze a lakásban szanaszét hagyott holmikat! Ebben nagy segítségedre lehet egy méretes szennyeskosár, amellyel minden helyiséget végigjárva begyűjtheted a zoknikat, üres kekszes dobozokat, csokipapírokat és mindent, ami nem oda való. A kosarat aztán beteheted egy olyan helyiségbe, ahová a vendégek biztosan nem fognak betévedni és később, amikor lesz időd, szépen kidobsz vagy a helyére pakolsz  mindent.


Forrás:

A fürdőt mindössze 6 perc alatt elintézheted. Kezdd azzal, hogy tisztítószert öntesz a wc-be, ami köztudottan a legkényesebb – és ha nincs rendszeresen takarítva a legszagosabb- pontja a fürdőnek. Miközben a vegyszer teszi a dolgát, tisztítsd meg a kádat és a mosdókagylót is egy tisztítószeres szivaccsal, és ne feledkezz meg a tükörről sem (ez utóbbi egyszerűen megy: elég egy fújás az ablaktisztítóból, majd töröld át papírtörlővel)! Ürítsd ki a szemetest is – ha van a fürdőben- egy nagy kukazsákba, ebbe később mehet majd a konyhai hulladék is. A végén pedig egy kefével tisztítsd meg a wc-t, majd öblítsd le.


Forrás:

A legtöbb lakásban ún. amerikai konyha van – azaz egy légtérben van a nappalival-, ami nagyon előnyös, amikor vendégek érkeznek és te a konyhából beszélgethetsz velük zavartalanul, de korántsem olyan barátságos, amikor halmokban áll a mosatlan, koszos a gáztűzhely és tele van ételmaradékokkal a konyhapult. A mosatlan edényekre megoldás a mosogatógép, amibe csak be kell pakolnod, a többit elvégzi helyetted, annak hiányában viszont keresni kell egy köztes megoldást. Ez lehet a sütő vagy akár egy nagy doboz is, ahová átmenetileg beteheted az edényeket. A következő kihívás a tűzhely rendberakása. Ehhez használj szivacsot és pár csepp mosogatószert, amivel a durvább szennyeződéseket eltávolítod, majd egy papírtörlővel töröld át a felületet és már készen is vagy. A konyhai szemetet tedd abba a nagy kukazsákba, amit már a fürdőben is használtál, gyorsan rohanj ki vele a kukákhoz és dobd ki.


Forrás:

Biztosan ismerős nálatok is az a szituáció, hogy valamilyen oknál fogva a család összes kabátja, farmerdzsekije, pulóvere az előszobai gardróbban vagy a fogason landol. És persze a vendégeknek már egyáltalán nem marad hely, hacsak nem intézkedsz. A kukatárolóból visszafelé szedd össze az előszobában a kabátokat, a felesleges holmikat és kérd meg a család többi tagját, tegyék be a saját szekrényükbe.


Forrás:

Gratulálok, már túl is vagy a nehezén! Látod, még maradt is két perced, amit arra használhatsz, hogy az utolsó simításokat is elvégezd: felrázd a párnákat az ülőgarnitúrán, megigazítsd a hálóban az ágytakarót, elrendezd a magazinokat az asztalon.

Ha mégsem végeznél mindennel, mielőtt betoppannak a vendégek, ne feszengj amiatt, hogy nem olyan a lakásotok, mint a katalógusokban, hiszen nem valószínű, hogy azért érkeznének, hogy ezt leellenőrizzék.


Villámgyors rendrakás 6 lépésben mindössze 20 perc alatt

Rendetlennek születni kell. Ez egy olyan tulajdonság, amin nehéz változtatni, de ha nem vagyunk következetesek, a kupi karriert, szerelmet és az egészséget is elveheti tőlünk. Ha eddig halogattad, ma tuti, hogy összepakolsz!