Galéria
Forrás: A hivatalos adatok szerint az élelmiszerek tárolása 5-60°C között kifejezetten kockázatos, ebben a tartományban ugyanis a baktériumok ezerrel szaporodnak. Ha a pulton akarod hosszú órák alatt kiolvasztani a húst, az olyan, mint egy felhívás keringőre, ezért mindig vagy a hűtőt, vagy a mikrót válaszd erre a célra.
Forrás: Ösztönösen bennünk van az, hogyha valamit megmosunk, akkor tiszta lesz. Ez többnyire így is van, ám a hús ez alól kivétel. Ahogy próbálod lemosni a húst, a rajta lévő bacik beszennyezik a mosogatót, a konyhai felületeket, eszközöket, és más ételeket. Még a szakértők is egyetértenek abban, hogy a nyers húst nem érdemes megmosni, főleg, hogy a főzés során hőkezelést kap.
Forrás: Azon kívül, hogy megfájdulhat tőle a hasad, a tojás miatt a szalmonella veszélye is fennáll. A nyers tojást minden formában kerülni kell, ám a tojásmentes nyers tészták sem jobbak, itt ugyanis a lisztben E. coli baktériumok lehetnek.
Forrás: Ugyanaz a veszélyforrás, mint a hús kiolvasztása közben. Az ételnek nem árt, ha még langyosan beteszed a hűtőbe, ellenben, ha 2 óránál tovább áll szobahőmérsékleten, az már annál inkább.
Forrás: Hatalmas tévhit, hogy a forró teába jó ötlet mézet csurgatni. A méz ugyanis nem bírja a hőkezelést, és azon túl, hogy veszít a minőségéből, a hő hatására karcinogén összetevők képződhetnek benne.
Forrás:

Az olívaolajról köztudott, hogy egyszerre finom és egészséges, ami azonban csak addig igaz, amíg megfelelő hőmérsékleten használod. A szakértők szerint a magas hőfok ártalmas lehet rá nézve, így túlhevítésével csak a drága olajat pazarlod. A szuper egészségesnek tartott extra szűz olívaolaj még nagyobb körültekintést igényel, mert már alacsonyabb fokozaton is megcsappanhatnak benne a minőségi termékekre jellemző virágos, gyümölcsös jegyek. A profik azt javasolják, hogy a drágább, komplex ízvilágú olívaolajakat hidegen használd fel, a sütéshez pedig válassz valami kevésbé flancos, hétköznapi terméket.


Forrás: A kézmosás főzés előtt, és főzés után is kötelező. Előbbi azért, mert még ha egész nap otthon voltál, akkor is rengeteg bacilus van a kezeden, utóbbi pedig a főzés közben kezedre került bacik miatt ajánlott.

6+1 főzési szokás, ami veszélyes is lehet

Senki sem születik konyhatündérnek, hiszen a finom ételek elkészítéséhez érzék, elméleti tudás és sok-sok gyakorlásra szükséges. Sokan már az elején elakadnak és hamar leteszik a fakanalat, mert nem találnak örömöt a főzésben. Most jöjjön 10 praktikus konyhai trükk, ami feltörekvő konyhai kalandoroknak és a profiknak is egyaránt ismeretlen lehet!