Galéria
Forrás:

Erős, műanyagra emlékeztető levelei miatt gumifának is nevezik ezt a növényt, mely ellensége a formaldehidnek, ami nagyobb mennyiségben – főként gyerekeknél- fokozza az asztma kialakulásának esélyét.


Forrás:

A vitorlavirág sötétzöld leveleivel és fehér virágaival a lakásodnak nem csak dísze lehet, de tanulmányok szerint csökkenti a levegőben lévő méreganyagok és allergének mennyiségét is.


Forrás:

A páfrány leginkább páradús helyen, például a fürdőszobában érzi nagyon jól magát, de nem igényel túl sok törődést. A NASA kutatói állítják ez a növény képes a leghatékonyabban eltávolítani a levegőben szálló allergéneket.


Forrás:

Az aloe vera-t leginkább a kozmetikában és a gyógyászatban használják és csak kevesen tudják róla, hogy kiváló légtisztító is. A benzolt és a formaldehidet is képes megkötni.


Forrás:

Ha allergiás vagy, de szereted a virágokat, ez a növény lehet a legjobb barátod. Nyártól őszig virágzik, levelei pedig 3 veszélyes anyagot is kiszűrnek a levegőből.


Forrás:

Az anyósnyelv kifejezetten igénytelen növény, nagyon jól bírja a szárazságot. A levegőben található káros anyagok közül a 4-5 legkárosabbat képes kiszűrni.


Forrás:

Az egyik legkönnyebben nevelhető szobanövény, hiszen szinte bármit képes túlélni, és betegségekre sem hajlamos. Emellett pedig hatékony a levegő tisztításában, megszűrésében is.


7 légtisztító szobanövény, ami nem hiányozhat a te otthonodból sem!

Nincs a közelben senki, aki segíteni eltenni láb alól egy veszedelmes pókot, a fürdőszobán sem kell másokkal osztoznod, még is ugyan úgy elkésel mindenhonnan. Milyen régóta álmodozol arról, hogy végre a magad ura legyél a saját kis birodalmadban? Egyedül lakni tanulságos, de nem mindig habostorta!