Galéria
Forrás:

Amikor 1997-ben moziba került a James Cameron által rendezett Titanic, rögtön kasszasiker lett, és egy egész generáció számára összeforrt a romantikus film fogalmával Jack és Rose beteljesületlen love story-ja. Ám a filmben viselt méregdrága nyakéknek is hasonló kultusza lett. Ugye a történet szerint, Rose a vőlegényétől kapja ajándékba ezt a szerénynek nem nevezhető drágakövet, amit a film végén lazán belehajít a tengerbe. Van ilyen, csúnya szakítás. Ez a kék gyémánt nyaklánc, amúgy a híres Hope gyémánt alapján készült (a valódi Hope gyémánt sosem volt a Titanicon). Később viszont Harry Winston tényleg elkészítette az Óceán szívét. A 20 millió dollár értékű nyakláncot Gloria Stuart viselte az Oscar gálán, ez volt egyébként az egyik legdrágább ékszer, amit valaki viselt a díjátadón.


Forrás: Egy jó pillanatban elsütött dal elég volt ahhoz, hogy minden nő megőrüljön Harry Winstonért. Az ékszerekkel talpig felszerelkezett Marilyn Monroe egy életre az eszünkbe véste, hogy a gyémánt a legjobb barátunk. A vicces azonban az, hogy a filmcsillag igazából nem úszkált gyémánt hegyekben, sőt, csupán két értékesnek nevezhető ékszer volt a birtokában. Egy platina karikagyűrű, és egy igazgyöngy nyaklánc, melyeket második férjétől, Joe DiMaggiótól kapott.
Forrás:

Oké, ez a gyűrű nem azért került fel a listánkra, mert annyira értékes, vagy különleges lenne. Carrie Bradshaw 10 év után eljegyezte Mr. Big! Ezzel már önmagában történelmi pillanat született.


Forrás:

A film rendkívül hitelesen ábrázolja a Tudor-korabeli Angliát, és VIII. Henrik udvarának feszült hangulatát. Már csak a mesés és korhű díszletek, kosztümük miatt is érdemes megnézni. Lehet, hogy Bloeyn Anna a fejét vesztette a történet végén, de ezt a nyakláncot a mai napig nem felejtettük el. Ilyen menő monogramos nyakláncunk nekünk sosem lesz.


Forrás: Minden, amit Audrey viselt ebben a filmben, az beírta magát a divattörténelembe. Kis fekete (Givenchy haute couture), hosszú kesztyű, cigarettaszipka, napszemüveg, és persze a többsoros gyöngy-gyémánt nyakék. Ezzel a filmmel minden eddiginél nagyobb figyelmet kapott a New York-i székhelyű Tiffany. Mondjuk ez érthető, ha már csak a film címét (Breakfast at Tiffany's) vesszük alapul. Hatalmas reklám volt ez számukra, aminek köszönhetően nevük ma is egyet jelent a csillogással és a stílussal.
Forrás:

"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen." Jó, ez egészen véletlenül nem egy eljegyzési gyűrű? Ezt jelenti a házasság, akkor meg minek volt körülötte ekkora cécó?


A filmtörténelem 6 legikonikusabb ékszere

Miért gondoljuk azt, hogy a gyémánt a legjobb barátunk? Kinek köszönheti a Tiffany a világhírt? Jöjjön a filmtörténelem 7 legikonikusabb ékszere, és a mögöttük álló izgalmas történetek. Neked melyikre fájna a fogad?