Galéria
Forrás: Tedd a szívedre a kezed: te mindig kimosod például a télikabátokat, mielőtt tavasszal bezárod őket a szekrénybe? Ugye nem? Nos, ha nem tisztítjuk ki a ruháinkat a hosszabb tárolás előtt, azzal mélyebb, tartósabb foltokat, szennyeződéseket okozunk rajtuk.
Forrás: A vákuumzsék valóban rendkívül jó és felkapott technológia manapság, azonban jó tisztában lenni azzal, hogy vannak bizonyos anyagok, amelyek oxigén hiányában tönkremennek. Ilyenek például a bőr és szőrme.
Forrás: Vannak ruhaneműk, amelyek majd lecsúsznak egy-egy vállfáról, másoknak az anyagát kikezdi, átszakítja a kezeletlen fa akasztó. Megint másikokon pedig nyomot hagy a csíptetős megoldás. Vizsgáld meg alaposan a ruháid anyagának összetételét a címkéken, mielőtt bármire felakasztanád őket.
Forrás: A kötött holminak egyáltalán nem tesz jót, ha kilógja magát, ugyanis ezáltal elveszti a tartását az anyag, és igen gyorsan kinyúlik. Utána pedig már nem tudod ugyanolyan magabiztosa hordani az adott darabot, mert olybá tűnik, mintha túl nagy lenne rád.
Forrás: Így pedig folyamatosan roncsolódnak a szálak, mi több: nehéz lesz újra és újra kivasalni ugyanazt a gyűrött anyagot.
Forrás: Egy vasalt nadrág esetében ez igen nagy galiba, ugyanis a vasalás mentén hajtva kéne tárolnod. Ha rövidebbre lógatva akasztod fel, ezzel megtöröd a vasalt vonalat, később pedig nem lesz olyan tartása a nadrágnak.
Forrás: Ezáltal pedig könnyedén vesztenek a tartásukból és a mutatósságukból. Inkább helyezd őket egymásra!
Forrás: Jó lenne, ha tudnád, hogy mely ruhadarabjaidnak kell kilógniuk magukat és melyeknek nem. A szoknyák, ruhék minden esetben menjenek az akasztósba, a pulóverek, kötött holmik azonban csak hajtogatva tárolhatók megfelelően.
Forrás: Ez bizony helytelen, bár tudjuk, hogy csak helyet, na meg vállfát akarsz spórolni. Ne tedd: a több ruha egymáson ugyanis több fölös súlyt jelent, s a holmik eldeformálhatják egymást.
Forrás: Márpedig így nem tartják majd meg a szép, eredeti formájukat, és sokkal rövidebb ideig tudsz majd bennük flangálni.

10 gyakori hiba, amit a gardróbodban elkövetsz

Nem találsz meg soha semmit a szekrényedben? Reggelente kétségbeesetten túrod a ruhakupacokat? Ha minden vágyad egy tökéletes, rendezett és szép gardrób, akkor nézd meg, hogyan lehet néhány gyors átalakítással a rémálomból tündérmese. Hajrá!