Galéria
Forrás:

1. Orange is the new black

Női börtönös, humoros és kínosan őszinte. Ez nem csak egy ügyesen kitalált történet, hanem egy igazi sztori inspirálta: Piper (Piper Kerman) létezik, az ő memoárja elevenedik meg a sorozatban. A Netflix női sorozata már egy rakás díjat bezsebelt, főleg az elképesztően erős színészi alakításoknak köszönhetően. Vérbeli személyiségdráma, hiszen ez a lecsupaszított környezet mindenkiből a legrosszabbat hozza ki. A szereplők néha tényleg olyanok, mint az állatok, akik csak a mindennapi igényeiket elégítik ki. Egy közös: mindenkinek van egy fájdalmas pontja a múltban, ami fejben megnehezíti az újrakezdést, hiszen a legnagyobb ellenségük a börtön falai között a saját emlékeik.


Forrás:

2. A férjem védelmében (The Good Wife)

Régi klasszikus, de még ma is menő, hiszen megélt 6 évadot és itt-ott felbukkan a TV-ben. Az Addiktív szerzője szerint kiemelendő Alicia Florrick karaktere (akit a Vészhelyzetből ismert Julianna Margulies formál meg): 'Nem csak azért, mert annyira stílusos volt 6 évadon keresztül, hanem azért is, mert erős, követendő női ideál, aki inspirálja az embert.' (Igen, jól látjátok, a Szex és New York csábítója, Mr. Big is szerepel benne.)


Forrás:

3. Hannibal

Egy elegáns gyilkos (akit a zseniális Mads Mikkelsen alakít) mindennapjai. Akik szeretik Hannibal Lecter hátborzongató filmjeit, ez a sorozat kihagyhatatlan. És bár morbid szemszögből, de a gasztronómiai vonal is kiemelkedő. Az ott megjelenő ételek (ne akarjuk tudni, miből készülnek) valódi művészeti alkotások, amikkel külön foodstylist foglalkozik.

 

Forrás:

4. A törvény nevében (True Detective)

Az HBO sikersorozata idén jött ki a 2. évaddal. Matthew McConaughey kiválóan alakítja benne az intelligens, de kiégett zsarut. A sorozat tulajdonképpen a két főszereplőre épít, mindenki más szerepe mellékes, de mégis remekül megírt, különös hangulatú, filozófiai kérdéseket is boncolgató bűnügyi történet. Nagyon csavaros, pont ezért csak azoknak ajánlanánk, akik nem csak felszínes sorozatnézők, hanem figyelnek a részletekre is. Nagyszerű lehetőség, hogy lelkes amatőr nyomozókká váljatok a sorozat segítségével. ;)


Forrás:

5. UnReal

Ehhez egyszerre kell szeretnünk és utálnunk a realityk világát. Jó hír, hogy van az a faktor, amitől érdekes és amiért sokakat érdekel ez az egész (leginkább azért, mert el akarjuk hinni, hogy minden, ami ott történik, valódi, miközben tudjuk, hogy az egész csak egy megrendezett show). Ezt a kettőt ötvözi ez a sorozat, amiben egy Nagy Ő-szerű reality kulisszái mögé láthatunk be, ahol két lábbal a földön álló emberek igazgatják-alakítják-befolyásolják a történéseket. Rá lehet kattanni, na.


Az 5 legjobb sorozat (és szerintünk a legstílusosabb is)

És nem, nem a Szex és New York...