Galéria
Forrás: A mandula és a belőle készült vaj nemcsak isteni, de az egyik legjobb természetes zsírforrás is egyben. Egy átlagos nő számára napi 30 -40 gramm zsír elfogyasztása ajánlott, amire tökéletes a mandula és egyéb diófélék, de akár az avokádó is. Banánnal vagy bármilyen zablepényre kenve tökéletes edzés előtti elemózsia lletve reggelihez is kiváló.
Forrás: A sovány túró, lehetőleg laktózmentes változatban, tökéletes fehérjeforrást jelent az esti órákban, hiszen lassan szívódik fel, így egész éjjel táplálja a testet. Nyugodtan készítsd el édesen vagy akár fűszeresen is vacsorára, de reggelre inkább tojást fogyassz. Esti nasiként egy kis cukormentes kókuszreszelékkel és egy csipet mandulavajjal isteni.
Forrás: Az articsóka afrodiziákumként tisztelt növény, hiszen tele van vassal, fehérjével és vitaminnal, csökkenti a koleszterint és a magas vérnyomást illetve cukorbetegség ellen is rendkívül hatékony. Grillezve isteni!
Forrás: Az acai bogyó az egyik olyan gyümölcs a világon, ami a leggazdagabb antioxidánsokban, így fogyasztása elengedhetetlen az egészséges és erős test eléréséhez. A finom gyümölcsből készült acai tál igazi ínyenc csemege a nyári hónapokra, ami nem más mint a bogyóból és mandulatejből készült smoothie, amit tálban kiöntve fogyasztanak mindenféle feltéttel.
Forrás: Az avokádó nagyszerű választás természetes zsírforrásként, hiszen gazdag omega-3 zsírsavakban. Kend egy szendvicsre vagy edd tojás mellé!
Forrás: A spenót élettani jelentősége szerteágazó, magas a vitamin, ásványi só és nyomelem tartalma, leginkább K-vitamin, A-vitamin és magnézium tartalma miatt fontos élelmiszer. Magas még a vastartalma és a kálciumtartalma is. Akár nyersen, akár szószként is fogyaszthatod szárnyasok mellé.
Forrás: A tojás mindenki kedvenc reggelije, ami valóban a lehető legjobb választás, hiszen tele van fehérjével és K2-vitaminnal, ami nagyon fontos a női szervezet helyes működéséhez. A sárgájával azonban vigyázni kell, hiszen magas a koleszterintartalma, így napi kettőnél ne egyél többet!
Forrás: A kókuszvíz elsőrangú lúgosító, kismamáknak és szoptató anyukáknak tökéletes ásványpótlásra, sportolóknak pedig izotóniás italként. Mindezek mellett segíti az emésztést, a nehézfém kivezetést, tisztítja a beleket és a húgyutakat, valamint hidratál.
Forrás: A savanyúságok segítik az emésztést és az ételek felszívódásást, így hüvelyesek mellé kiváló. Mivel alacsony a kalóriaértékük, de nagyon gazdagok vitaminban, a savanyú káposzta például C -és B19- vitaminban, így diétában tökéletes választás.
Forrás: A cékla rendkívül gazdag rostban és antioxidánsokban, jóval több benne a vas, mint a legtöbb zöldségben, emelett vérképző hatása is nagyon jelentős. Nemcsak a rákmegelőzésben játszik fontos szerepet, hanem a kismamáknak is erősen ajánlott, mivel a céklában található magas folsav tartalom segíti a terhesség korai szakaszában kialakuló rendelleneségek megelőzését.

10 superfood, amit mindennap enned kell, ha fogyni szeretnél

Ha fogyni és formálódni szeretnél, akkor kövesd az alábbi öt tippünket, ami biztos segít megszabadulni az utolsó dekáktól is!