Galéria
Forrás: Érdemes felturbózni vele a salátádat, mert nagyon gazdag A és C-vitaminban illetve antioxidánsokban, emellett a víztartalma is magas. 
Forrás: A lenmag kiváló omega-3 forrás, ez pedig nélkülözhetetlen az éles elme és az egészséges szív számára. Hasznos a bélműködés szempontjából, rostban gazdag, ami biztosítja a hosszú távú teltségérzetet. Egy kanál lenmag a salátára remek választás, de nassolhatod magában, vagy belesütheted kenyerekbe is. 
Forrás: A zsíros halak, akárcsak a lazac, gazdagok omega-3-ban és kiváló fehérjeforrásnak számítanak. A megfelelő zsírbevitel pedig nagyon lényeges, ez kell a teltségérzet kialakulásához. A lazacban lévő zsíroktól ráadásul a bőr is ragyogóbb lesz!
Forrás: Az egyik legolcsóbb és legszuperebb immunerősítő a savanyú káposzta, persze érdemes a jó minőségre törekedni. Erjesztett káposztából készül, tele van a bélrendszert támogató probiotikumokkal, kutatások szerint pedig rendszeres fogyasztása immunerősítő, hangulatjavító, emésztést segítő és bőrszépítő hatással bír. Minden 40 feletti nőnek kötelező lenne enni!
Forrás: Igeen! Ez is fent van a listán, természeteseten a magas kakaótartalmú - 70% feletti -, minőségi variációk. Flavonolokban gazdag, ezek megvédik a szívet, csökkentik a cukorbetegség kockázatát és csökkentik a vérnyomást.
Forrás: A szakértő szerint a fokhagyma egy igazi csodaszer 40 felett: tanulmányok szerint a fokhagyma minimalizálhatja a csontvesztést az ösztrogénszint növelésével. Tápanyagban is gazdag, és nagyon kevés kalóriát tartalmaz.
Forrás: Az apró chia magok kiváló omega 3 zsírsav források, magnéziumban gazdagok, remek fehérjeforrások. Nagyon jól felszívják a vizet, így például a chia puding hosszú időre teltségérzetet biztosít.
Forrás: Csodás fűszernövény, remek ízt ad mindennek, de sok jótékony hatása is van. A bazsalikom polifenolokban gazdag, amelyek jótékony hatással vannak az ízületi gyulladáshoz kapcsolódó krónikus fájdalmak enyhítésére, és még Mirkin szerint is segítik a máj, az agy és a szív védelmét.
Forrás: Szuper, egészséges szénhidrát, mert rengeteg rostot, magnéziumot, káliumot, C-vitamint és A-vitamint tartalmaz. És nem mellesleg jól variálható, csodafinom!
Forrás: A bab szuper rostforrás, segít a stabil vércukorszint kialakításában, valamint vas és flolát tartalma sem elhanyagolható. Ha olyan sötétebb fajtákat választasz, mint a fekete bab, annak még magasabb az antioxidáns tartalma. 

Ételek, amiket 40 felett minden nőnek ennie kellene

Reese Witherspoon márciusban ünnepelte 45. születésnapját, negyvenes nőként pedig igen határozott véleménye arról, hogy mi fér bele és mi nem!