Galéria
Forrás: A sors különös fintora, hogy a kilencedik évad vitatott győztese "büszkélkedhet" a műsor történetének egyik legrosszabb átalakításával. A divatosra tervezett bob frizura, ugyanis inkább egy Beatles rajongó hatását keltette, és kicsit sem hozta azt a bizonyos trendi vonalat, amit elképzeltek eredetileg a szakemberek.
Forrás: Chelsey a 15. évad utolsó fordulójában szerepelt, de ennek komoly ára volt. Őt ugyanis jóval azelőtt küldték el fogorvoshoz, hogy más versenyzők megkezdték volna az átalakulással töltött napjukat, a lánynak ugyanis mesterségesen tágították ki az elülső fogai közötti rést. Tyra ezt azért szerette volna, hogy Chelsey jobban hasonlítson Lauren Hutton ikonikus modellre és színésznőre.

Chelsea bátor énje hosszú távon kifizetődőnek bizonyult, és abban az évben ő lett a második.
Forrás: Számos furcsa kísérleti kört futottak a műszőrzet világában az amerikai változatban, de talán Denzel arcszőrzete volt az, ami egészen kellemetlenre sikerült. Szinte ordít róla, hogy nem igazi!

A srác a 21. évadban a 14 indulóból a nyolcadik helyen végzett.
Forrás: Az 5. évadban úgy gondolták, hogy hoznak egy kis újítás a lány életébe, hát... a végeredmény többek számára sokkoló lett.

Cassandra végül a 11. lett, mert feladta a játékot.
Forrás: Ez a póthaj annyira rémesre sikerült, hogy azóta is mémként kering a világhálón. A póttincseket első alkalommal rosszul varrták be, és bár Tyra megigazította, továbbra is zavarta Mollyt, így végül Tyra teljesen eltávolította ezeket az amúgy egészen külön életet élő fürtöket.

Molly végül a 16. évad ezüstérmese lett.
Forrás: Amanda Swafford átalakítása a harmadik évadban vegyes véleményeket váltott ki a lelkes rajongók körében. Többek szerint a platinaszőke haja a feltűnő kék szemével pont nem azt a várt hatást hozta el, amit kellett volna.

Végül abban az évadban ő lett a harmadik a versenyben.
Forrás: Az élmény egészen fájdalmasra sikerült, és jó párszor kellett a modelljelölt haját átfesteni élénkvörösre. 

Végül a 8. évad 5. helyezettje lett!
Forrás: Elsőre egészen hízelgőnek tűnt, hogy Tyra neki személyesen találta ki ezt a fazont, ám a végeredmény már nem annyira fenséges. 

Marvita végül a 10. évadban a 10. lett a 14 indulóból.
Forrás: Phil azt mondta, hogy szerette a hosszú fürtjeit, de inkább hasonlított egy rosszabb Tarzan parókára, mint arra, amit a készítők elterveztek a számára.

Phil a 20. évadban a nyolcadik helyen végzett a 16 indulóból.
Forrás: Tény és való, hogy esetében tényleg mertek nagyot álmodni, már ha ebben a műsorban lehet egyáltalán rangsorolni az átalakításokat.

Nnenna a 6. évadban a 13 versenyzőből a 6. lett.

A Next Top Model történetének legfurcsább átalakításai