Galéria
Forrás:

Ezek a termékek azért veszélyesek, mert előzetes állapotfelmérés nélkül nem lehet megjósolni, hogyan reagál rájuk a bőröd. Sajnos interneten kaphatók olyan hámlasztók, amelyek túl erősek és igazából csak orvos használhatná őket biztonságosan. Ha hámlasztókúrába kezdenél, fordulj inkább szakemberhez, mert ha kontroll nélkül vágsz bele, az akár hegesedést, pigmentációt és allergiás reakciókat is okozhat.


Forrás:

Míg a kozmetikus és a bőrgyógyász kezében a mikrodermabráziós készülék bőrszépítő lehet, addig az otthoni mechanikai csiszolás könnyen okozhat maradandó hámsérüléseket. Ha megszabadulnál az elhalt hámsejtektől, válassz lágy erőkkel dolgozó termékeket, amelyek finom szemcséjűek és nem sértik fel a bőröd legfelső rétegét. A dermatológusok mindenképpen a krémes arcmosást ajánlják, mellőzve a súrolást, főként, ha érzékeny a bőröd.


Forrás:

Míg testre bátran használhatod, arcra azonban egyáltalán nem ajánlott a luffa szivacs, mert az szinte olyan, mintha csiszolópapírral esnél neki: irritál, ráadásul vonzza a baktériumokat mivel nehezen tisztítható, így ekcémás, érzékeny bőrnél a legrosszabb, amit tehetsz magaddal.


Forrás:

Bár ígéretesnek hangzanak a kollagénes krémeket hirdető reklámok, ám te ne dőlj be nekik! A kollagén túl nagy molekula ahhoz, hogy be tudjon szívódni, aktív összetevőként működjön a bőrön és ki tudja fejteni a hatását, így csupán egy nagyon költséges hidratálókrémet vásárolunk, amelynek igazából semmi értelme sincs.– mondja a Miami Skin Institue vezetője, dr. S. Jegasothy Manjula.


Forrás:

Míg egy szakember kezében csodákat tud tenni, addig otthon, hozzá nem értő kezekben többet árt, mint használ. A kis eszköz a kollagénindukció elvén működik, apró tűszúrásokat – lyukakat- ejt a bőrön, ezért ha nincs kellőképpen előkészítve, majd lefertőtlenítve a kezelt terület, nagyon magas az esély a fertőzésekre. Válassz erre a műveletre inkább egy szakembert, aki steril és biztonságos környezetben végzi el az eljárást és ily módon a végeredményben is biztos lehetsz.

Forrás: Health.com; Egészségkalauz


5 piperecucc, amit a bőrgyógyászok nem ajánlanak otthonra

Kizárólag kismamáknak szervezett találkozó lesz most szombaton (április 14-én), melynek keretein belül hasznos információkhoz juthatnak a leendő édesanyák.